Abonnementen: Coupons maken met de Wix Owner-app

Leestijd 2 minuten
Breid je lijst met terugkerende klanten uit door kortingscoupons te maken die ze kunnen gebruiken voor abonnementen en pakketten. Je kunt een coupon met een vast bedrag (€ 20,– korting) of een coupon met een percentage (20% korting) aanbieden.
Let op:
  • Je kunt ook coupons maken voor Wix Stores, Wix Bookings en Wix Events
  • Kortingscoupons voor abonnementen dekken de abonnementen zelf, maar niet de opstartkosten die je mogelijk hebt ingeschakeld.

Om een coupon voor abonnementen te maken:

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app.
  2. Tik onderaan op Beheren.
  3. Tik onder Marketing op Coupons.
  4. Tik op Coupon.
  5. Selecteer een optie:
    • Maak een € kortingscoupon aan:
      1. Tik op € korting.
      2. Voer het bedrag in dat van de prijs wordt afgetrokken.
      3. Tik op Volgende.
    • Maak een % kortingscoupon aan:
      1. Tik op % korting.
      2. Vul het percentage van de korting in die je wilt aanbieden.
      3. Tik op Volgende.
Een screenshot die laat zien hoe je kunt kiezen welk type kortingscoupon je wilt maken in de Wix Owner-app.
  1. Voer de coupon code in die je klanten invoeren om de korting te krijgen.
  2. Voer de naam van de coupon in voor je eigen administratie.
    Let op: Deze naam wordt weergegeven in je lijst met coupons.
  3. Tik op Volgende.
  4. Kies voor welke abonnementen de coupon van toepassing is:
    • Alle abonnementen: De coupon kan van toepassing zijn op alle beschikbare abonnementen die je aanbiedt.
    • Specifiek abonnement: De coupon kan van toepassing zijn op een specifiek abonnement dat je aanbiedt.
      • Klik op de Abonnement-dropdown en selecteer een abonnement.
        Tip: Als je website Wix Stores of Bookings heeft, zie je extra opties.
  5. Kies de cyclus waarop de korting van toepassing is:
    • Eerste factureringscyclus: Kies deze optie om alleen een korting toe te passen op de eerste factureringscyclus van een abonnement.
    • Alle factureringscycli: Kies deze optie om een korting toe te passen op alle toekomstige factureringscycli van een abonnement totdat de coupon verloopt.
    • Aangepast: Kies hoeveel factureringscycli je wilt dat de coupon geldig is.
      • Voer het aantal eerste betalingscycli in waarop de coupon van toepassing is.
  6. Stel de start- en einddatum van de coupon in:
    1. Tik onder Geldigheidsdatum op de datum.
    2. Selecteer de startdatum in de kalender.
    3. (Optioneel) Tik om een einddatum te selecteren.
    4. Tik op Opslaan.
  7. (Optioneel) Schakel Gebruikslimieten in en voer het totale aantal keren in dat de coupon kan worden gebruikt.
  8. Tik op Klaar.
  9. (Optioneel) Tik op Delen om je nieuwe coupon te delen.
Een screenshot met een nieuw aangemaakte kortingscoupon in de Wix Owner-app.