Online programma's: De SEO-instellingen voor je programma's aanpassen

Leestijd 6 minuten
Pas de SEO-instellingen voor de pagina's van je Online programma's-app aan om de zichtbaarheid van je programma in zoekmachines en op sociale netwerken te verbeteren. Voorbeelden hiervan zijn de titeltag van je programma, de unieke URL en de metabeschrijving.
Je kunt ook de tekst en de afbeelding aanpassen die worden weergegeven wanneer iemand je Programmapagina deelt op social media.

Lees meer over:

De Basis SEO voor je online programma aanpassen

Vanuit het Basis SEO-tabblad kun je de aandacht trekken van potentiële deelnemers wanneer zij je Programmapagina in zoekresultaten zien. Vertel mensen waar je Programmapagina over gaat door de titeltag, unieke URL en metabeschrijving van het programma aan te passen.

Om de Basis SEO aan te passen voor je Online programma:

1. Klik op het Basis SEO-tabblad.
  2. Pas de volgende Basis SEO-instellingen aan onder elk veld:
    • URL-slug (einde van de URL van de Online programma-pagina): Deze tekst is het laatste deel van de URL van je pagina. Wijzig dit alleen als het nodig is om de inhoud van je pagina weer te geven. We raden aan om het kort en gemakkelijk te lezen te houden.
      Let op: Klik op Ga naar URL om de volledige URL te bekijken die potentiële websitebezoekers te zien krijgen.
    • Stuur bezoeken van de oude URL automatisch door naar de nieuwe: Wanneer je de URL van een Online programma wijzigt, kun je ervoor kiezen om bezoekers die de oude URL proberen te gebruiken automatisch door te verwijzen naar de nieuwe URL. Als alternatief kun je deze optie uitschakelen en handmatig je eigen omleiding maken.
    • Titeltag: Voeg een titeltag toe die de inhoud van de pagina samenvat. Voer de titeltag in zoals deze bedoeld is om te verschijnen in de resultaten van zoekmachines.
    • Metabeschrijving: Voeg een korte metabeschrijving toe van de inhoud op de pagina. Deze beschrijving helpt gebruikers te beslissen of het online programma voor hen relevant is.
  3. Klik op de -schakelaar:
    • Ingeschakeld: Zoekmachines indexeren je pagina. Mensen kunnen je pagina vinden wanneer ze op zoekwoorden en -zinnen zoeken in zoekmachines.
    • Uitgeschakeld: Zoekmachines indexeren je pagina niet. Mensen kunnen je pagina niet vinden wanneer ze op zoekwoorden zoeken in zoekmachines.
  4. Klik op Opslaan.

De pagina's voor delen op social media voor je online programma aanpassen

Wanneer je je pagina's deelt op social media, verstrekt Wix de informatie die je hebt opgenomen in je instellingen voor delen op social media voor de pagina.Standaard worden de waarden die je gebruikt in je SEO-titeltags en metabeschrijvingen gebruikt in de og:title en og:description van wat je deelt op social media.
Je kunt de tekst en afbeeldingen aanpassen die worden weergegeven wanneer je je online programma deelt op sociale netwerken zoals Facebook, Instagram en Twitter.
Je kunt ook de Twitter-instellingen van je online programma aanpassen om een andere titel, beschrijving en afbeelding weer te geven wanneer je het op Twitter deelt.

Lees hoe je het aanpast:

Aanpassen van de geavanceerde SEO-instellingen voor je online programma

De programmapagina is voorzien van metatags. Dit zijn stukjes HTML-code die de inhoud van je pagina beschrijven. Hoewel ze niet zichtbaar zijn op de pagina zelf, verschijnen ze in de code en vertellen ze zoekmachines hoe de pagina in zoekresultaten moet worden weergegeven.

Om de geavanceerde instellingen van je Online programma aan te passen:

1. Klik op het Geavanceerd-tabblad.
  2. Wijzig de volgende metatags:
    • Canonical: Definieert de primaire URL van je productpagina voor zoekmachines.
    • og:site_name: Definieert de websitenaam voor sociale netwerken.
    • og:type: Definieert het type van je pagina voor sociale netwerken.
    • og:url: De URL van je Online programma wanneer deze wordt gedeeld op sociale media.
  3. (Optioneel) Klik op +Nieuwe tag toevoegen om je eigen aangepaste tag toe te voegen.
  4. Klik op Opslaan.
Tip: Lees meer over het toevoegen van extra metatags aan je programma.