De Google-ranking van je website behouden met URL-omleidingen wanneer je overstapt naar Wix

Leestijd 4 minuten
Om URL-omleidingen in te stellen:
Met URL-omleidingen kun je de Google-rankinggegevens van je vorige website behouden wanneer je je website naar Wix verplaatst. URL-omleidingen sturen mensen ook naar je nieuwe Wix-website wanneer ze op oude links in zoekresultaten klikken.
Zelfs als Google je website al maanden niet meer gecontroleerd heeft, zullen resultaatlinks bezoekers naar je nieuwe website brengen in plaats van ze een 404-fout voor een niet-werkende pagina te laten zien.
Belangrijk:
Het is niet mogelijk om een bronlink met een # in de URL te gebruiken of door te verwijzen naar een blogpagina of lijstitem.

URL-omleidingen voor het overstappen naar Wix met hetzelfde domein

Wanneer je je nieuwe website met Wix bouwt, maak dan nieuwe pagina's met URL's die overeenkomen met die van je oude website. Als je nieuwe pagina's hebt en de nieuwe URL's niet kunt matchen met de oude, kun je je SEO-ranking behouden door een URL-omleiding te maken

Nadat je je nieuwe Wix-website hebt gepubliceerd, moet je je website verifiëren met Google Search Console of andere zoekmachines. Je kunt vervolgens je sitemap rechtstreeks indienen bij Google.
Belangrijk:
Om Google Search Console te koppelen, moet je een Premiumpakket en een domein dat aan je website is gekoppeld hebben. Dit kan een domein zijn dat gekocht is bij Wix of een domein dat is gekocht van een andere domeinhost.

URL-omleidingen voor het overstappen naar Wix met een nieuw domein

Voeg je oude domein toe aan je Wix-account en koppel het als secundair domein aan je nieuwe domein. Je hebt 301-omleidingen ingesteld van het oude domein naar het nieuwe domein.

Krijg hulp bij je SEO van een professional.
Huur een expert in

Haal het meeste uit je URL-omleidingen

Klik hieronder voor tips over het effectief maken van je URL-omleidingen:

Meer weten over 301-omleidingen?