Klanten verplichten zich aan te melden voordat ze een aankoop doen

Leestijd 5 minuten
Belangrijk:
Dit artikel is relevant voor Wix Stores, Wix Bookings en Wix Restaurants Orders (Nieuw).
Je kunt het afrekenen voor gasten op je website beperken, zodat bezoekers kunnen bladeren door wat je aanbiedt, maar wel lid moeten worden voordat ze toegang hebben tot de winkelwagenpagina om het betaalproces te starten.
Door te eisen dat klanten zich aanmelden, bewaar je hun informatie. Hierdoor kunnen klanten hun bestellingen op je website volgen en toekomstige aankopen doen zonder opnieuw informatie in te voeren.
Screenshot van de koptekst van een website met de inlog van het ledengedeelte aangewezen
In dit artikel lees je meer over:
Let op:
Er zijn bepaalde manieren om een bestelling te voltooien zonder gebruik van de winkelwagenpagina te (zie het gedeelte met veelgestelde vragen voor meer informatie). In deze gevallen weerhoudt het beperken van de toegang tot de winkelwagenpagina klanten er niet van om bestellingen te voltooien zonder in te loggen.

Aankopen beperken tot ingelogde klanten

Bewerk de machtigingsinstellingen voor de winkelwagenpagina zodat alleen ingelogde leden er toegang toe hebben. Je kunt er ook voor kiezen om de toegang te beperken tot een ledenrol die je hebt gemaakt of aan klanten die een abonnement hebben gekocht.
Voordat je begint:
Als je het nog niet hebt, voeg dan het Wix Ledengedeelte toe aan je website.
Wix Editor
Editor X
Studio Editor
  1. Ga naar je Editor.
  2. Klik links in de Editor op Pagina's en menu.
  3. Selecteer een optie:
    • Mijn website heeft alleen Wix Stores:
      1. Klik op Winkelpagina's.
      2. Klik op Winkelwagenpagina.
    • Mijn website heeft alleen Wix Bookings:
      1. Klik op Boekingen.
      2. Klik op Winkelwagenpagina.
    • Mijn website heeft Wix Restaurants Orders (Nieuw) of twee zakelijke apps:
      1. Klik op Winkelwagen en bedankt.
      2. Klik op Winkelwagenpagina.
Screenshot van pagina's en menu met toegangspunten tot de winkelwagenpagina
  1. Klik naast Winkelwagenpagina op het Instellingen-pictogram.
  2. Selecteer het Toegang-tabblad.
  3. Klik op Alleen voor leden.
  4. Kies een optie onder Welke leden hebben toegang tot deze pagina?
Screenshot van Pagina's en menu in de Wix Editor, met de instellingen open voor het Toegang-tabblad.

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder voor meer informatie.