iDeal koppelen als betaalmethode (via Stripe)

Leestijd 3 minuten
Koppel iDeal (via Stripe) als betaalmethode om betalingen van je klanten in EUR te accepteren.
Algemene informatie

Ondersteunde landen
  • Verkoper: Nederland, België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Ierland, Luxemburg, Oostenrijk, Portugal, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zwedenk.
  • Koper:  Nederland
Transactiekosten
Varieert. Geen instapkosten.
Accountactiveringstijd
Hangt af van het type bedrijf.
Ondersteunde valuta
EUR
De valuta die in je Wix-account wordt gebruikt, moet overeenkomen met de valuta in je Stripe-account. Als de valuta's niet overeenkomen, kunnen de transacties worden geweigerd. Lees hoe je je valuta kunt wijzigen
Accountbeheer
Ga voor informatie over onderwerpen als uitbetaalschema's, terugbetalingen aan klanten, geschillen over terugvorderingen, en meer, naar het Stripe Helpcentrum
Lees in dit artikel meer over:

iDeal koppelen

iDeal-betalingen worden verwerkt door Stripe en het installatieproces vindt plaats op de Stripe-website. Als iDeal beschikbaar is op je locatie volg je onderstaande stappen.

Om iDeal als betaalmethode (via Stripe) te koppelen:

1. Ga naar het Betalingen ontvangen-tabblad op je dashboard.
    Tip: Bekijk rechtsboven je bedrijfslocatie. Klopt deze niet? Klik dan op het dropdownmenu om het te wijzigen.
  2. Klik op Bekijk meer betaalmethoden.
  3. Klik naast iDeal op Zie opties.
iDeal opties knop,
  1. Klik naast Stripe op Koppelen.
  2. Klik op Koppelen.
  3. Selecteer een optie:
    • Je hebt een Stripe-account: Klik op Inloggen om je account te koppelen.
    • Je hebt nog geen Stripe-account: Meld je aan om je Stripe-account aan te maken / te claimen.
      Let op: Nadat het installatieproces met succes is voltooid, ontvang je een bevestigingsmail op het e-mailaccount dat aan je Stripe-account is gekoppeld.Wacht op deze e-mail voordat je verder gaat met stap 7.
  4. Stel lokale betalingen in (via iDeal) in je Stripe-account:
    1. Ga naar Stripe.
    2. Klik op Instellingen.
    3. Klik naast iDeal op Activeren.

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder om meer te lezen over het ontvangen van betalingen.