Het winkelwagenpictogram aanpassen

Belangrijk:
Dit artikel is relevant voor Wix Stores, Wix Bookings en Wix Restaurants Orders (Nieuw).
Het winkelwagenpictogram verschijnt in de koptekst van je website. Wanneer een klant een aankoop wil doen, wordt het aantal items weergegeven in het winkelwagenpictogram. Wanneer de klant klaar is om de bestelling af te ronden, kan hij of zij op het pictogram klikken om het betaalproces te starten.
Screenshot van de bovenkant van een website met het winkelwagenpictogram
Lees in dit artikel meer over:

Betalen via winkelwagen inschakelen (alleen Wix Bookings)

Om klanten in staat te stellen meerdere diensten tegelijk te boeken, moet betalen via de winkelwagen zijn ingeschakeld. Als je ook Wix Stores gebruikt, kunnen klanten meerdere diensten boeken en tegelijk producten kopen. Wanneer je betalen via de winkelwagen inschakelt, worden het winkelwagenpictogram, de winkelwagenpagina en de mini-winkelwagen aan je website toegevoegd.
Tip:
Je kunt ook de mogelijkheid inschakelen om afspraken met meerdere diensten te boeken, (bijvoorbeeld één afspraak met twee diensten, zoals een manicure en een pedicure).

Om de betaling via de winkelwagen in te schakelen:

1. Ga naar Boekingsinstellingen op het dashboard van je website.
  2. Klik op Betalingen via de winkelwagen.
  3. Klik op de Actief-schakelaar om deze in te schakelen.
  4. Klik op Opslaan.

Het winkelwagenpictogram opnieuw toevoegen

Wanneer je Wix Stores, Wix Bookings of het nieuwe Wix Restaurants Orders aan je website toevoegt, wordt het winkelwagenpictogram automatisch toegevoegd. Je kunt het winkelwagenpictogram opnieuw toevoegen als het is verwijderd.
Let op:
  • Hetzelfde winkelwagenpictogram wordt gebruikt voor webshops, boekingen en de nieuwe restaurantbestellingen.
  • Je kunt het winkelwagenpictogram opnieuw toevoegen via Wix Stores of Wix Bookings, maar niet rechtstreeks via Wix Restaurant Orders. De onderstaande instructies laten zien hoe je het kunt toevoegen via Wix Stores, maar ze werken voor alle drie de zakelijke oplossingen.
Wix Editor
Editor X
Studio Editor
  1. Ga naar je Editor.
  2. Klik links in de Editor op Elementen toevoegen.
  3. Klik op Webshop.
  4. Klik op Winkelwagenpictogram.
  5. Sleep de winkelwagen naar de koptekst van je website.
Screenshot van het Toevoegen-paneel, met Stores en het winkelwagenpictogram

Toegang tot de instellingen van het winkelwagenpictogram

Het winkelwagenpictogram is meestal te vinden in de koptekst van je website. Klik op het pictogram om de instellingen te openen.
Tip:
De instellingen voor de mini-winkelwagen zijn ook toegankelijk via het winkelwagenpictogram.
Wix Editor
Editor X
Studio Editor
  1. Ga naar je Editor.
  2. Klik op het winkelwagenpictogram en het Mini-winkelwagen-element op je pagina.
Een screenshot van het klikken op het winkelwagenpictogram en Mini-winkelwagen-element in de Wix Editor.
  1. Klik op Instellingen

Het ontwerp van het winkelwagenpictogram aanpassen

Selecteer je favoriete winkelwagenontwerp en pas vervolgens het lettertype en de kleuren aan om de perfecte look te krijgen. Je kunt kiezen uit winkelwagenontwerpen die alleen een afbeelding hebben, ontwerpen met het woord 'Winkelwagen' of ontwerpen die beide hebben.

Het ontwerp van het winkelwagenpictogram aanpassen:

1. Klik in je Editor op het Winkelwagenpictogram.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Selecteer het Winkelwagenpictogram-tabblad.
  4. Klik om een pictogramontwerp te selecteren.
  5. Pas de kleuren, het lettertype of de tekst van het pictogram aan.
    Tip: Welke opties beschikbaar zijn, is afhankelijk van het pictogram dat je selecteert.

Het gedrag van het winkelwagenpictogram aanpassen

Bepaal wat er gebeurt als klanten op het winkelwagenpictogram klikken. Ze kunnen direct naar de winkelwagenpagina gaan.
GIF die laat zien hoe het klikken op het winkelwagenpictogram rechtstreeks naar de winkelwagenpagina leidt
Als alternatief kun je de winkelwagen zo instellen dat wanneer erop wordt geklikt, de miniwinkelwagen aan de zijkant opengaat. Van daaruit kunnen klanten items bekijken en vervolgens verder browsen of op Winkelwagen bekijken klikken om naar de winkelwagenpagina te gaan.
GIF die laat zien hoe het klikken op het winkelwagenpictogram naar de mini-winkelwagen leidt

Om in te stellen wat er gebeurt wanneer op het winkelwagenpictogram wordt geklikt:

1. Klik in je Editor op het Winkelwagenpictogram.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op het Instellingen-tabblad.
  4. Selecteer wat er gebeurt als klanten op het winkelwagenpictogram klikken.