Een overzicht krijgen van je betalingen

Leestijd 4 minuten
Ga naar Betalingen op het dashboard van je website om je betalingen te bekijken en te beheren.Krijg een overzicht van alle betalingen die je via je website hebt ontvangen, evenals uitgebreide details van individuele transacties. Krijg inzicht in de betaalvoorkeuren van je klanten en bekijk de geschiedenis van betalingen aan je bedrijf per periode.

Overzicht betalingsactiviteiten

Bovenaan de pagina zie je een overzicht van je activiteit, bruto-inkomsten, netto-inkomsten en het aantal betalingen dat je tot nu toe hebt ontvangen. Klik op het dropdownmenu om het gewenste datumbereik aan te passen.

Alle betalingen bekijken

In het Alle betalingen-gedeelte kun je een lijst zien van al je betalingen die zijn ontvangen via elke betaalmethode of betaalprovider. De lijst bevat de volgende details voor elke transactie:
  • Datun: De datum van de betaling
  • Klant: De naam van de klant die de bestelling heeft geplaatst
  • Product/dienst: Een beschrijving van wat er is gekocht
  • Betaalmethode: De gebruikte betaalmethode (bijvoorbeeld creditcard, PayPal, enzovoort)
  • Status: De huidige status van de betaling (bijvoorbeeld succesvol, mislukt, terugbetaald, in behandeling)
  • Bedrag: Het bedrag van de aankoop

Betalingen filteren

Je kunt zoeken naar specifieke betalingen door te filteren. Gebruik een of meer van de volgende filters om je betalingen te organiseren: Status, Betaalprovider, Betaalmethode en Bestellingstype. Selecteer het relevante tijdsbestek met behulp van de Datum-velden.

Betaalstatussen begrijpen

Afhankelijk van de aard en recentheid van een transactie, kunnen je betalingen een van de volgende statussen hebben:
  • In behandeling: Wacht op bevestiging van betaling door de betaalprovider
  • Geslaagd: De transactie is voltooid en de betaling is vastgelegd door de betaalprovider
  • Geweigerd: De betaling is niet bevestigd door de provider
  • Terugbetaling:: De betaling is terugbetaald
  • Terugvordering: Je klant heeft zijn of haar creditcardmaatschappij gevraagd het geld terug te storten

Meer betaalgegevens bekijken

Klik op een betaling om er meer details over te zien. Zodra op een betaling is geklikt, zie je een nieuwe pagina met informatie zoals:
  • Betaalgegevens: De betaal-ID, verwerkingsgegevens en de betaalstatus
  • Gegevens betaalmethode: De betaalprovider en creditcardgegevens
  • Bestelgegevens: Beschrijving van de bestelling en verzendinformatie
  • Klantgegevens: De naam, e-mailadres en telefoonnummer die je klant heeft opgegeven tijdens het afrekenen

Een CSV-bestand van je betalingen downloaden

Als je een CSV-bestand nodig hebt, kun je je betalingsrapport direct downloaden door op het Download-pictogram te klikken .

Contante (offline) betalingen

Als je betalingen ontvangt met de handmatige (offline) methode, moet je ze als betaald markeren voordat ze op je betaalpagina verschijnen.
Je kunt de volgende betalingen handmatig als betaald markeren:

Veelgestelde vragen

Klik op de onderstaande vragen voor meer informatie over het ontvangen van betalingen.