Editor X: Wix Multillingual toevoegen

Leestijd 3 minuten
Editor X schakelt over naar Wix Studio, ons nieuwe platform voor bedrijven en freelancers.Lees meer over Wix Studio
Wil je dat je website in meerdere talen beschikbaar is? Met Wix Multilingual kun je je inhoud automatisch of handmatig vertalen.Met behulp van een dropdownmenu kunnen bezoekers makkelijk schakelen tussen talen en een gelokaliseerde ervaring krijgen.
Een screenshot van het selecteren van een andere taal in de Multilingual-dropdown op een live website.

Nieuwe talen toevoegen aan je website

Tijdens het instellen van Wix Multilingual kies je of je je inhoud handmatig of automatisch wilt vertalen. Met behulp van Google Translate kan je hele website onmiddellijk worden vertaald in een taal naar keuze.
Bij de configuratie kun je ook beslissen of je de nieuwe taal beschikbaar wilt maken voor bezoekers of verborgen wilt houden terwijl je er aan werkt.
Een screenshot van het paneel waar je een nieuwe taal aan je website kunt toevoegen.

Met Wix Multilingual kun je makkelijk schakelen tussen talen en de vertaling zoals je wilt bewerken.
Klik in de bovenste balk van Editor X op het dropdownmenu met de huidige taal. Je kunt vervolgens een taal kiezen om aan te werken of op Talen beheren klikken om het Multilingual-dashboard te openen.
Een screenshot van het selecteren van een taal in de bovenbalk van Editor X.

De inhoud van je website en apps vertalen

Of het nu handmatig of automatisch is, je kunt de meeste elementen rechtstreeks binnen Editor X vertalen: Tekst, media, menu's, links en knoppen
Om app-inhoud te lokaliseren (bijvoorbeeld Wix Stores, Wix Blog, Wix Bookings), ga je naar het Multilingual-dashboard. De onderste helft van de pagina bevat een lijst van je apps en een uitsplitsing van de gebieden die je kunt vertalen.
Een screenshot van het Multilingual-dashboard waar je app-inhoud kunt vertalen.

Beheer je talen vanaf het dashboard

Het Multilingual-dashboard bevat de tools die je nodig hebt om je talen te beheren. Voeg meer talen toe of pas de bestaande aan, door de vlag en de regionale instellingen aan te passen aan je publiek.
Vanuit dit dashboard kun je ook kiezen welke talen beschikbaar zijn voor bezoekers, de inhoud van je apps exporteren om offline verder te vertalen, en meer.
Een screenshot van het Multilingual-dashboard.
Tip:
Wanneer je de regionale instellingen van een taal wijzigt, passen wij automatisch de opmaak van datums, getallen en andere gegevens aan die specifieke taal aan.

Een screenshot van de Regionale instellingen waar de opmaak wordt aangepast aan de specifieke taal en het land.