Wix Multilingual: Het websitemenu per taal aanpassen

Leestijd 10 minuten
Pas je websitemenu per taal aan, zodat bezoekers van je website inhoud zien die relevant is voor hun demografie. Je kunt items ook per taal herschikken of verbergen. Dit kan de SEO van je website verbeteren door zoekopdrachten in verschillende talen aan elkaar te koppelen.
Een screenshot van de Multilingual Language-bewerkingsmodus voor het websitemenu in de Editor
In dit artikel lees je hoe je:

Websitemenu vertalen

Vertaal het menu van je website zodat bezoekers in hun eigen taal kunnen browsen, waardoor je website inclusiever wordt. Bijvoorbeeld, het vertalen van 'Hulpdiensten' naar 'Services d'Urgence' voor Franstalige bezoekers zorgt ervoor dat ze snel kritieke hulp kunnen vinden.
Wix Editor
Studio Editor
  1. Ga naar je Editor.
  2. Klik bovenaan de Editor op het Taal wisselen-paneel.
Een screenshot van het klikken op de Taal wisselen-dropdown bovenaan de Wix Editor.
  1. Selecteer de relevante taal.
  2. Selecteer je menutype en volg de stappen:

De volgorde van menu-items per taal wijzigen

Pas je websitemenu aan voor elke taal, zodat bezoekers de meest relevante inhoud te zien krijgen. Een Franse versie van je website kan bijvoorbeeld prioriteit geven aan 'Dameskleding', terwijl de Duitse versie 'Herenkleding' als eerste kan weergeven. Het wijzigen van de volgorde in de ene taal heeft geen invloed op andere.
Gebruik je talen die van rechts naar links geschreven worden, zoals Arabisch of Hebreeuws?
Bekijk en pas de volgorde van de menu-items van je menu handmatig aan om te controleren of de volgorde correct is.
Wix Editor
Studio Editor
  1. Ga naar je Editor.
  2. Klik bovenaan de Editor op het Taal wisselen-paneel.
Een screenshot van het klikken op de Taal wisselen-dropdown bovenaan de Wix Editor.
  1. Selecteer de relevante taal.
  2. Selecteer je menutype en volg de stappen:

Menu-items per taal weergeven of verbergen

Toon of verberg menu-items voor elke taal om verschillende inhoud te promoten bij verschillende websitebezoekers. Je kunt bijvoorbeeld 'Lokale evenementen' weergeven op de Spaanse website en het verbergen op de Engelse website. Het aanpassen van de zichtbaarheid in de ene taal heeft geen invloed op andere.
Wix Editor
Studio Editor
  1. Ga naar je Editor.
  2. Klik bovenaan de Editor op het Taal wisselen-paneel.
Een screenshot van het klikken op de Taal wisselen-dropdown bovenaan de Wix Editor.
  1. Selecteer de relevante taal.
  2. Selecteer je menutype en volg de stappen:

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder om meer te lezen over het aanpassen van je websitemenu per taal.