Editor X: Hamburger-menu's gebruiken

Leestijd 7 minuten
Editor X schakelt over naar Wix Studio, ons nieuwe platform voor bedrijven en freelancers.Lees meer over Wix Studio
Hamburger-menu's zijn minimalistische, ruimtebesparende menu's die alleen getoond worden als bezoekers op het menu-pictogram klikken. Pas het ontwerp van je hamburger-menu aan de vormgeving van je site aan. Je kunt ook kiezen of het opent als een zijbalk of als een schermvullend menu.

Lees hoe je:

Een hamburger-menu toevoegen

1. Klik linksboven in de Editor op Toevoegen.
  2. Klik op Menu en zoeken.
  3. Klik op Hamburger-menu's.
  4. Sleep het betreffende menu naar de gewenste plaats op je pagina.
  5. (Optioneel) Maak een nieuw menu aan met aangepaste pagina's:
    1. Klik het menu-pictogram en selecteer Menu openen.
    2. Kies het verticale menu dat je pagina's weergeeft.
    3. Klik op Menu beheren
    4. Klik op de dropdown onder Welk menu wordt weergegeven?
    5. Klik op Websitemenu's beheren.
    6. Klik onderaan op + Nieuw menu toevoegen om het aangepaste menu te maken.

Een hamburger-menu aanpassen

Nadat je een hamburger-menu aan je website hebt toegevoegd, kun je het personaliseren door de onderstaande elementen aan te passen.
Pas de knop aan waarop bezoekers klikken om het hamburger-menu te openen. Klik op het Ontwerp-pictogram om de vulkleur, rand en schaduw van de knop aan te passen. Je kunt ook op Basisvorm wijzigen klikken om een ander pictogram te selecteren.
Open de container met je menu door op het menupictogram te klikken en Menu openen te selecteren.
Selecteer vervolgens de menucontainer en pas deze aan door het volgende te doen:

Pictogram 'Menu Sluiten'

Pas het pictogram aan waarop bezoekers klikken om het menu te sluiten. Standaard verschijnt het X-pictogram in de rechterbovenhoek van je menucontainer, maar je kunt het altijd naar wens verplaatsen.
Klik in het Inspector-paneel op het Ontwerp-pictogramom de vulkleur, rand en schaduw van de knop aan te passen. Je kunt ook op Basisvorm wijzigen klikken om een ander pictogram te selecteren.

Verticaal menu

Dit is het daadwerkelijke menu-element. Klik op Menu beheren om de pagina's, links en submenu's te kiezen die worden weergegeven. Wijzig vervolgens de uitlijning van je menu-items en de submenupijl door op het Indelingen-pictogramte klikken.
Klik in het Inspector-paneel op het Ontwerp-pictogramom het menu te ontwerpen voor twee statussen: Standaard en Geselecteerd, voor wanneer een bezoeker een menu-item selecteert.

Meerdere hamburger-menu's maken met behulp van lightboxen

De container van je hamburger-menu wordt beschouwd als een Master-onderdeel, wat betekent dat je slechts één hamburger-menu per website kunt maken. Je kunt echter een soortgelijk effect bereiken door een lightbox toe te voegen die een aangepast verticaal menu weergeeft.
Selecteer hieronder een optie voor meer informatie: