De meldingen van Wix Analytics gebruiken

Leestijd 4 minuten
Meldingen van Wix Analytics helpen je om je websitegegevens en bedrijfsactiviteiten te volgen. Er zijn twee soorten meldingen:
  • Van Wix: De vooraf ingestelde melden sturen je een automatische e-mail als er aanzienlijke stijgingen of dalingen zijn in je dagelijkse of wekelijkse websitesessies en totale verkoop.
  • Aangepast: Je kunt aangepaste meldingen maken om je te richten op de gegevens die je wilt monitoren.

Vooringestelde meldingen van Wix

Wix Analytics verzamelt je statistische gegevens over initiële periodes van 3 maanden voor dagelijkse meldingen, en 1 jaar voor wekelijkse meldingen. Dit helpt om een algoritme te bouwen dat onderscheid maakt tussen echte statistische schommelingen, willekeurige schommelingen en seizoensgebonden gedrag.

Na de eerste perioden worden je statistische gegevens nog steeds verzameld en vergeleken met eerdere gegevens om belangrijke wijzigingen te detecteren. Bijvoorbeeld, een onverwachte stijging van de totale verkoop op een bepaalde dag (niet gerelateerd aan seizoensgebonden gebeurtenissen), zou worden beschouwd als een significante verandering en zou leiden tot het versturen van een meldingsmail.
Let op:
Meldingsmails van Wix Analytics worden pas geactiveerd nadat je website voldoende gegevens heeft gegenereerd om het algoritme uit te voeren.

Aangepaste meldingen maken

Je kunt nieuwe meldingen aanmaken om meldingen te ontvangen over wijzigingen in je data. Voorbeelden:
  • Een melding als je minder dan 500 postweergaven op een dag hebt gehad
  • Een melding als je op een dag meer dan 1000 euro aan totale verkopen had

Om een nieuwe melding aan te maken:

1. Klik op Nieuwe melding.
  1. Stel je melding in:
    1. Klik op de Selecteer een statistiek-dropdown en kies uit een lijst met statistieken die zijn gegroepeerd op gegevens over verkeer, verkopen, blogs en mensen.
    2. Onder Controleer elke is de meldingsfrequentie vooraf ingesteld op elke Dag controleren.
      • Let op: Wekelijkse en maandelijkse opties komen binnenkort.
    3. Klik op het Op het moment dat-dropdownmenu en kies Meer dan of Minder dan.
    4. Klik op het Nummer-dropdownmenu en voer de drempelwaarde in. Bijvoorbeeld: Stel de melding in om je te waarschuwen als je Totale bestellingen met 100 of meer toenemen.
  2. Klik op Opslaan.

Meldingen deactiveren

Je kunt je meldingen van Wix Analytics naar behoefte activeren en deactiveren. De vooraf ingestelde meldingsmails zijn standaard ingesteld op Actief.

Om een melding van Wix Analytics te deactiveren:

1. Ga naar de Analyses-pagina op het dashboard van je website.
  2. Klik op Meldingen.
  1. Klik op de knop naast de melding die je wilt deactiveren.

Aangepaste meldingen bewerken

1. Klik naast de aangepaste melding die je wilt bewerken op het Meer weergeven-pictogram.
  2. Klik op Bewerken.
  1. Werk de voorwaarden bij die de melding triggeren.
  2. Klik op Opslaan.

Aangepaste meldingen verwijderen

1. Klik op het naast de aangepaste melding die je wilt verwijderen op het Meer weergeven-pictogram.
  2. Klik op Verwijderen.
  1. Klik op Melding verwijderen.