Wix Analytics-meldingen gebruiken

Leestijd 4 minuten
Wix Analytics-meldingen helpen je om je websitegegevens en bedrijfsactiviteit bij te houden. Er zijn twee soorten meldingen:
  • Meldingen van Wix: Standaardmeldingen die we je automatisch sturen als er aanzienlijke stijgingen of dalingen zijn in je dagelijkse of wekelijkse websitesessies en totale verkoop.
  • Aangepaste meldingen: Je kunt je eigen meldingen maken die zich richten op de gegevens die je wilt controleren.
In dit artikel lees je meer over Wix Analytics-meldingen:
Goed om te weten:
Er zijn drie soorten meldingen: e-mailmeldingen, dashboardmeldingen en pushmeldingen (via de Wix Owner-app). Je kunt je meldingsinstellingen beheren vanaf het dashboard van je website.

Vooraf ingestelde meldingen van Wix

Wix Analytics verzamelt je statistische gegevens over initiële perioden van 3 maanden voor dagelijkse meldingen en 1 jaar voor wekelijkse meldingen. Dit helpt bij het bouwen van een algoritme dat onderscheid maakt tussen echte statistische schommelingen, willekeurige schommelingen en seizoensgebonden gedrag.
Na de eerste perioden worden je statistische gegevens nog steeds verzameld en vergeleken met eerdere gegevens om belangrijke wijzigingen te detecteren. Een onverwachte stijging van de totale verkoop op een bepaalde dag (niet gerelateerd aan seizoensgebonden gebeurtenissen) zou bijvoorbeeld worden beschouwd als een significante verandering en zou ertoe leiden dat een waarschuwingsmelding wordt verzonden.
Let op:
Analytics-meldingen worden pas geactiveerd nadat je website voldoende gegevens heeft gegenereerd om het algoritme uit te voeren.

Aangepaste meldingen maken

Je hebt de mogelijkheid om nieuwe meldingen in te stellen om op de hoogte te blijven van diensten in je gegevens. Je kunt bijvoorbeeld een melding maken om een melding te krijgen wanneer je totale dagelijkse verkoop meer dan $ 1000,– bedraagt, of als je dagelijkse bezoekersaantal onder de 100 daalt.

Om een nieuwe melding te maken:

1. Ga naar Meldingen en e-mails op het dashboard van je website.
  2. Klik op + Nieuwe melding.
  1. Stel je melding in:
    1. Klik op de Selecteer een statistiek-dropdown en kies uit een lijst met statistieken die zijn gegroepeerd op gegevens over verkeer, verkopen, blogs en mensen.
    2. Stel onder Check elke de frequentie van de melding in (dagelijks, wekelijks of maandelijks).
    3. Kies de relevante optie uit de Als-dropdown (bijvoorbeeld: Meer dan, Minder dan, enzovoort.)
    4. Klik op de Nummer-dropdown en voer de drempelwaarde in. Stel bijvoorbeeld de melding in om je op de hoogte te stellen als je totale bestellingen met 100 of meer toenemen.
  2. Klik op Opslaan.

Meldingen deactiveren

Je hebt de mogelijkheid om zowel de standaardmeldingen van Wix als eventuele aangepaste meldingen die je hebt gemaakt uit te schakelen. Dit is een goede optie als je de melding in de toekomst opnieuw wilt gebruiken.

Om een melding van Wix Analytics te deactiveren:

1. Ga naar Meldingen en e-mails op het dashboard van je website.
  2. Schakel de schakelaar uit naast de melding die je wilt deactiveren.
    Tip: Je kunt de schakelaar op elk moment inschakelen en de melding opnieuw activeren.

Aangepaste meldingen bewerken

Bewerk je aangepaste meldingen om te voldoen aan de steeds veranderende behoeften van je bedrijf. Of je nu meldingen wilt ontvangen over een afname van het aantal paginaweergaven of een toename van het aantal verkochte items, meldingen kunnen naar behoefte worden bijgewerkt.

Om je aangepaste meldingen te bewerken:

1. Ga naar Meldingen en e-mails op het dashboard van je website.
  2. Klik naast de aangepaste melding die je wilt bewerken op Meldingbewerken.
  1. Werk de voorwaarden bij die de melding triggeren.
  2. Klik op Opslaan.

Aangepaste meldingen verwijderen

Verwijder aangepaste meldingen die je niet langer nodig hebt om georganiseerd te blijven en ontvang alleen meldingen voor wat het belangrijkst is.

Om een aangepaste melding te verwijderen:

1. Ga naar Meldingen en e-mails op het dashboard van je website.
  2. Klik naast de aangepaste melding die je wilt verwijderen op het Verwijderen-pictogram.
  1. Klik op Melding verwijderen.