CMS: Inhoud exporteren vanuit je verzameling

Leestijd 2 minuten
Je kunt de inhoud van een CMS-verzameling exporteren als een CSV-bestand om deze te gebruiken in een andere toepassing zoals Google Sheets of Excel.
Belangrijk:
  • Als je verzameling niet-Latijnse tekens bevat, wordt het met UTF-8-codering geëxporteerd.
  • Tijdvelden in het geëxporteerde CSV-bestand worden weergegeven als UTC+0.

Om inhoud uit je inhoudsverzameling te exporteren:

1. Ga naar CMS op het dashboard van je website. Je kunt ook in je Editor op CMS en vervolgens op Verzamelingen klikken.
    Tip:
    Ga vanuit je Editor naar het CMS als je een Sandbox-verzameling wilt exporteren.
  2. Klik op de verzameling.
  3. (Als je Sandbox-verzamelingen hebt ingeschakeld) Klik bovenaan op het verzamelingstype dat je wilt exporteren: Sandbox-verzameling of Live-verzameling
  4. Klik op Meer acties en klik op Naar CSV exporteren
  5. Kies welke delen van je verzameling je in het geëxporteerde bestand wilt opnemen:
    • De hele verzameling: Exporteer alle items en velden, inclusief verborgen en systeemvelden
    • Gefilterde data: Exporteer alleen de items die overeenkomen met het huidige filter.
    • Verzamelingsvelden: Exporteer de structuur van de verzameling. Alleen de veldnamen worden geëxporteerd, inclusief verborgen en systeemvelden. Dit is handig als je je inhoud in een spreadsheetprogramma wilt maken en deze vervolgens eenvoudig terug naar je inhoudsverzameling wilt importeren.
  6. Klik op Exporteren.
  7. Wanneer je bestand klaar is, klik je op Bestand downloaden.
Een screenshot van het paneel dat wordt weergegeven wanneer je bestand klaar is om te downloaden.