ADI: Het loyaliteitsprogramma beheren

Leestijd 5 minuten
Deze functie is momenteel alleen beschikbaar voor Wix Restaurants.
Beheer je loyaliteitsprogramma vanaf het dashboard van je website, inclusief hoe punten worden verdiend, beloningen die kunnen worden ingewisseld, en meer.
Voordat je begint:
In dit artikel lees je hoe je:

De gegevens van je loyaliteitsprogramma wijzigen

Je kunt de naam van je loyaliteitsprogramma, de naam voor je punten, het pictogram van je punten, of de tekst en afbeeldingen die op de inlogpagina van je programma verschijnen, bijwerken.

Om je loyaliteitsprogramma-gegevens bij te werken:

1. Ga naar Loyaliteitsprogramma op het dashboard van je website.
  2. Klik op Programma beheren.
  3. Klik op Programma bewerken.
  4. Werk de gegevens van je loyaliteitsprogramma bij:
    • Programmanaam: Geef je programma een naam die bij je merk past.
    • Naam punten: Kies om de standaard naam van de punten als Punten te houden of selecteer Gepersonaliseerde naamom klantenloyaliteit op een andere manier te meten, bijv. 'Sterren' of 'Hartjes'. Je kunt dan een ster of hart als puntenpictogram kiezen om daarbij te passen.
    • Puntenpictogram: Klik op het Bijwerken-pictogramom een nieuw pictogram voor je punten te selecteren.
  5. Klik op Opslaan

Bijwerken hoe klanten loyaliteitspunten verdienen

Loyaliteitspunten worden toegekend aan klanten die aankopen doen in je restaurant. Je kunt de manier waarop je klanten punten verdienen op elk moment wijzigen via het dashboard van je website.

Om bij te werken hoe klanten punten verdienen:

1. Ga naar Loyaliteitsprogramma op het dashboard van je website.
  2. Klik op Programma beheren.
  3. Klik op Bewerken naast de punten die je wilt bijwerken.
  4. Werk bij hoe punten worden verdiend.
  5. Klik op Opslaan.
Tip:
Voeg meer manieren toe voor je klanten om loyaliteitspunten te verdienen met Wix Automations

Loyaliteitsbeloningen bijwerken

Loyaliteitsbeloningen worden toegekend aan klanten die gebruik maken van Wix Automations. Je kunt je automatiseringen voor loyaliteitsbeloningen op elk moment bijwerken.

Om je loyaliteitsbeloningen bij te werken:

1. Ga naar Loyaliteitsprogramma op het dashboard van je website.
  2. Klik op Programma beheren.
  3. Klik naast de beloning die je wilt bijwerken op Bewerken.
  4. Werk de beloning bij.
  5. Klik op Opslaan.

Beloningsmeldingen beheren

Er wordt een e-mail naar klanten gestuurd wanneer zij genoeg loyaliteitspunten hebben verzameld om een beloning te verzilveren. Deze e-mail wordt verzonden naar zowel geregistreerde deelnemers als klanten die zich nog niet hebben aangemeld voor je loyaliteitsprogramma. Wanneer niet-deelnemers zich aanmelden, hebben zij toegang tot hun puntensaldo en kunnen zij beloningen inwisselen.
Je kunt de automatische e-mailmelding deactiveren in Wix Automations.

De e-mailmelding deactiveren:

1. Ga naar je Automatiseringsdashboard.
  2. Scrol omlaag naar Mijn actieve automatiseringen.
  3. Klik op de schakelaar bij de betreffende automatisering om deze te wijzigen in Inactief.

De valuta van je loyaliteitsprogramma wijzigen

De valuta van je loyaliteitsprogramma kan worden gewijzigd via de Taal en locatie-instellingen in het dashboard van je website.

Om je valuta te wijzigen:

1. Ga naar Instellingen op het dashboard van je website.
  2. Klik op Taal en locatie.
  3. Scrol omlaag naar Website valuta.
  4. Klik op de Valuta-dropdown en selecteer je valuta.
  5. Klik op Opslaan.

Een loyaliteitsprogramma pauzeren

Om je loyaliteitsprogramma te pauzeren, schakel je alle manieren uit waarop leden loyaliteitspunten kunnen verdienen en beloningen kunnen inwisselen. Je kunt ook de loyaliteitspagina op je website verbergen. Je kunt je loyaliteitsprogramma hervatten wanneer je er klaar voor bent.
Belangrijk:
Als je de Loyaliteit- en Beloningen-pagina's van je website verwijdert, wordt je loyaliteitsprogramma verwijderd.

Stap 1: Schakel manieren om punten te verdienen en beloningen te gebruiken uit

1. Ga naar Loyaliteitsprogramma op het dashboard van je website.
  2. Klik op Programma beheren.
  3. Schakel de schakelaars onder Verdien puntenuit om ze Inactief te maken.
  4. Schakel de schakelaars onder Beloningen uit om ze Inactief te maken.

Stap 2 | Verberg de loyaliteitspagina op je website

1. Ga naar je Editor.
  2. Klik in ADI op de kop van je website.
  3. Klik naast Websitemenu op Wijzigen.
  4. Wijs de loyaliteitspagina aan en klik op het Meer weergeven-pictogram.
  5. Klik op Item verbergen.
  1. Klik op Publiceren om je wijzigingen live te laten gaan.
Let op:
Je kunt nog steeds punten geven en de puntensaldo's van je klanten bewerken terwijl je loyaliteitsprogramma gepauzeerd is.

Een loyaliteitsprogramma hervatten

Om je gepauzeerde loyaliteitsprogramma te hervatten, activeer je een manier om loyaliteitspunten te verdienen en loyaliteitsbeloningen in te wisselen.

Stap 1: Activeer manieren om punten te verdienen en beloningen te gebruiken

1. Ga naar Loyaliteitsprogramma op het dashboard van je website.
  2. Klik op Programma beheren.
  3. Activeer de schakelaars onder Verdienen puntenom ze Actief te maken.
  4. Activeer de schakelaars onder Beloningen om ze Actief te maken.

Stap 2 | Toon de loyaliteitspagina op je website

1. Ga naar je Editor.
  2. Klik in ADI op de kop van je website.
  3. Klik naast Websitemenu op Wijzigen.
  4. Wijs de loyaliteitspagina aan en klik op het Meer weergeven-pictogram.
  5. Klik op Weergeven.
  1. Klik op Publiceren om je wijzigingen live te laten gaan.