Een loyaliteitsprogramma voor je restaurant toevoegen en instellen

Leestijd 3 minuten
Deze functie is momenteel alleen beschikbaar voor Wix Restaurants. Om het Wix Loyaliteitsprogramma te gebruiken, moet je je Restaurantbestelling-app updaten naar de nieuwste versie. Als je problemen ondervindt bij het updaten van de app, neem dan contact met ons op.
Met het Wix Loyaliteitsprogramma kunnen je klanten loyaliteitspunten verdienen en verzamelen. Ze kunnen ook punten inwisselen voor beloningen, zoals korting op toekomstige bestellingen op je website.
Wanneer je je loyaliteitsprogramma instelt, worden er automatisch twee nieuwe pagina's aan je website toegevoegd. Eén pagina toont de details van je programma. De andere is een beloningspagina voor ingeschreven leden, waar zij hun spaarpuntensaldo en beloningen kunnen bekijken.

Stap 1 | Creëer je loyaliteitsprogramma

Kies een naam voor je programma, bepaal hoe je spaarpunten heten, en kies een spaarpunten-pictogram.

Om je loyaliteitsprogramma te creëren:

1. Ga naar Loyaliteitsprogramma op het dashboard van je website.
  2. Klik op Nu beginnen.
  3. Voeg de naam van je loyaliteitsprogramma toe.
  4. Kies een naam voor je loyaliteitspunten. Je kunt kiezen uit een reeks van puntnamen of een aangepaste naam maken.
  5. Selecteer een loyaliteitspuntenpictogram.
  6. Klik op Volgende.

Stap 2 | Stel in hoe klanten punten verdienen

Loyaliteitspunten worden aan klanten toegekend op basis van het bedrag dat ze op je website besteden, exclusief bezorgkosten en belastingen. Het aantal toegekende punten wordt bepaald door het bestede bedrag te vermenigvuldigen met het aantal punten dat per €1,– (in de valuta van je account) wordt gegeven.
Voorbeeld van een loyaliteitspuntenberekening:
Voor elke €1,– die de klant uitgeeft, verdient hij 10 punten. Het subtotaal van de klant is €4,99 en hij verdient 40 punten. Het aantal toegekende punten is gebaseerd op het subtotaal, en wordt naar beneden afgerond op het dichtstbijzijnde hele getal.

Om in te stellen hoe klanten punten verdienen:

1. Beheer hoe klanten punten verdienen wanneer ze:
    • Een restaurantbestelling plaatsen
      1. Klik op Bewerken naast Plaats een bestelling.
      2. Voeg een titel toe die op je live website moet worden weergegeven.
      3. Kies hoeveel punten er worden verdiend per bestede euro.
      4. Klik op Opslaan.
    • Zich aanmelden voor de website:
      1. Klik op Bewerken naast Aanmelden voor de website.
      2. Voeg een titel toe die op je live website moet worden weergegeven.
      3. Kies hoeveel punten er worden verdiend per bestede euro.
      4. Klik op Opslaan.
  2. Klik op Volgende.

Stap 3 | Stel loyaliteitsbeloningen in

Kies een beloningsnaam en bepaal hoe klanten een beloning kunnen inwisselen. Een klant kan bijvoorbeeld 10 punten inwisselen voor een korting van €1,–.

Om loyaliteitsbeloningen in te stellen:

1. Klik naast Bestelkorting op Bewerken.
  2. Voer je Beloningsnaam in.
  3. Kies hoeveel punten er moeten worden ingewisseld om korting te krijgen en hoeveel de korting is.
  4. Klik op Opslaan.
  5. Klik op Volgende.

Stap 4 | Pas de beschrijving van je programma aan

Voeg een beschrijving en afbeeldingen toe voor de loyaliteitsprogramma-pagina van je website, zodat je klanten meer informatie kunnen vinden. Zodra je klaar bent, klik je op Lanceer programma.
En nu?
Bekijk je aanpasbare Loyaliteitspagina en Mijn beloningen-ledenpagina's, die automatisch aan je website worden toegevoegd nadat je het instellen van je programma hebt voltooid. De Loyaliteitspagina is een aparte pagina, terwijl de Mijn beloningen-pagina zich onder het ledengedeelte bevindt, dat automatisch wordt toegevoegd zodra je het instellen voltooit.