Abonnementen: Abonnementen offline verkopen met de Wix Owner-app

Leestijd 6 minuten
Soms kunnen klanten een van je abonnementen persoonlijk of telefonisch kopen. Als dat het geval is, kun je de verkoop volgen door deze handmatig toe te voegen vanuit de Wix Owner-app.
Lees in dit artikel meer over:

Abonnementen offline verkopen met de Wix Owner-app

Wanneer je handmatig een klant aan een abonnement toevoegt, ontvangt deze een e-mail ter bevestiging van de aankoop. De e-mail bevat een link die hen naar het abonnement in hun Wix-ledenapp brengt. Als ze op de link klikken, moeten ze een wachtwoord instellen om zich als betalend lid bij je website aan te melden, als ze dat nog niet gedaan hebben.

Om handmatig een abonnement toe te voegen dat een klant heeft gekocht:

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app.
  2. Tik onderaan op Beheren
  3. Tik onder Word betaald op Abonnementen.
  4. Tik rechtsboven op het Meer acties-pictogram
  5. Tik op Verkoop een abonnement.
  6. Selecteer een bestaande klant of voeg een nieuwe toe:
    • Selecteer een bestaande klant: Tik om een bestaande klant te selecteren.
    • Voeg een nieuwe klant toe:
      1. Tik onderaan op + Nieuw contact toevoegen.
      2. Voer de gegevens van de nieuwe contactpersoon in.
      3. Tik op Opslaan.
  7. Selecteer een abonnement en tik op Volgende.
  8. (Optioneel) Tik op de datum naast Geldig van om de startdatum te bewerken.
  9. Tik op Betaling innen.
  10. Selecteer Markeren als betaald / Markeren als onbetaald en tik op Volgende.
  11. Tik in de pop-up op Bevestigen.
Let op:

Offline betalingen bijhouden voor abonnementen in de Wix Owner-app

Wanneer je offline periodieke abonnementen verkoopt, kun je elke betaling bijhouden met behulp van notities in de contactkaarten van klanten in de Wix Owner-app.

Om offline betalingen te volgen voor abonnementen in de Wix Owner-app:

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app.
  2. Tik onderaan op Beheren.
  3. Tik onder Klanten en contacten op Contactenlijst.
  4. Tik op het betreffende contact.
  5. Tik op Notitie toevoegen.
    Tip: Tik op Meer en selecteer Notitie toevoegen als je 'Notitie toevoegen' niet ziet.
  6. Tik om de gegevens van de ontvangen offline betaling in te voeren.
  7. (Optioneel) Tik op het Selecteer type-dropdownmenu om een notitietype te kiezen.
  8. Tik op Opslaan.
Screenshot met een notitie bij offline betaling voor een abonnement in de Wix Owner-app.

De status van een abonnement handmatig bijwerken naar 'betaald' in de Wix Owner-app

Wanneer een klant een offline betaling doet voor een abonnement, kun je de status handmatig bijwerken met behulp van de Wix Owner-app. Telkens wanneer je de status wijzigt, worden de laatste betaalstatus, datum en komende betaaldatum automatisch bijgewerkt.
Screenshot met de betaalstatus en datum die automatisch worden bijgewerkt na een offline betaling.

Om de status van een abonnement handmatig bij te werken met de Wix Owner-app:

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app.
  2. Tik onderaan op Beheren.
  3. Tik op Pakketten.
  4. Tik op het betreffende contact.
  5. Tik bovenaan op het Meer acties-pictogram.
  6. Tik op Als betaald markeren.
  7. Tik nogmaals op Als betaald markeren om te bevestigen.
Screenshot die laat zien hoe je een abonnement handmatig als betaald kunt markeren na een offline betaling.

Handmatige creditcardbetalingen uitvoeren met de Wix Owner-app

Met behulp van de Wix Owner-app kun je ter plaatse de betaling voor abonnementen innen door de creditcardgegevens van je klanten in te voeren. Hiermee kun je betalingen voor klanten telefonisch, per e-mail of persoonlijk doen.
Belangrijk:
Deze functie is momenteel alleen beschikbaar voor verkopers die een betaalprovider gebruiken die handmatige kaartinvoer ondersteunt

Het handmatig invoeren van creditcardgegevens is de minst veilige manier om kaartbetalingen te ontvangen. We raden aan om alleen handmatige betalingen te accepteren van klanten die je vertrouwt. Houd er rekening mee dat de handelaar aansprakelijk is in geval van fraude. Lees meer over best practices voor het ontvangen van creditcardbetalingen.

Om het frauderisico tot een minimum te beperken, worden je transacties geweigerd zodra de waarde ervan meer dan 30% van je brutobetalingsvolume (GPV) bedraagt. Als je wijzigingen wilt aanbrengen in deze beperking, neem dan contact op met de Wix Klantenservice.

Om een creditcardbetaling voor een klant uit te voeren:

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app.
  2. Tik onderaan op Beheren.
  3. Tik onder Word betaald op Abonnementen.
  4. Tik rechtsboven op het Meer acties-pictogram.
  5. Tik op Verkoop een abonnement
  6. Kies aan wie je het abonnement wilt verkopen:
  7. Tik om het relevante abonnement te selecteren.
  8. Tik op Volgende
  9. Tik op Betaling innen
  10. Tik op Handmatige kaartinvoer
  1. Tik op Volgende.
  2. Voer de creditcardgegevens van de klant in.
  1. Tik op Volgende.
  2. Voer de postcode van de klant in.
  3. Tik op Bevestigen en betalen.