Wix Studio: Een klant uitnodigen om lid te worden van een website

Leestijd 5 minuten
Wanneer je een website hebt voltooid en deze klaar is voor je klant, kun je deze uitnodigen als medewerker. Je kunt kiezen welke toegang ze hebben en beslissen of ze wijzigingen kunnen aanbrengen aan de website zelf en het dashboard van de website.
In dit artikel lees je meer over:

Een klant uitnodigen om lid te worden van je website

Nodig klanten uit om lid te worden van je website door hen een uitnodiging te sturen vanuit je werkruimte. Je kunt kiezen welke rol je wilt dat ze hebben of een aangepaste rol maken.

Je kunt de rol van een klant op elk moment wijzigen of de toegang intrekken.

Om een uitnodiging naar een klant te sturen:

1. Ga naar Websites in je Wix Studio-werkruimte.
  2. Wijs het Medewerkers-pictogram op de betreffende website aan.
  3. Klik op Medewerkers uitnodigen.
  1. Voer het e-mailadres van je klant in.
  2. Vink het selectievakje naast de relevante rollen aan.
  3. Klik op Uitnodiging versturen.
  4. Selecteer in de pop-up die verschijnt Klant en klik op Klaar. Deze medewerker zal worden gemarkeerd als 'KLANT' in je Rollen en machtigingen-tabel. De uitnodigingsmail die ze ontvangen en de landingspagina die ze bereiken, wordt afgestemd op de klantervaring.
Klaar om een website over te dragen aan een klant?
Met Wix Studio kun je je overdrachtsproces aan klanten verbeteren door een gepersonaliseerde klanten-toolkit te maken.

De status van een uitnodiging controleren

Om erachter te komen of een klant de uitnodiging heeft geaccepteerd, ga je naar Rollen en machtigingen op het dashboard van de website. Als er een 'In behandeling'-label naast hun naam staat, hebben ze je uitnodiging nog niet geaccepteerd.

In de 'Lid geworden'-kolom kun je zien wanneer je de uitnodiging hebt verstuurd en hoeveel dagen er nog resteren tot de uitnodiging vervalt. Uitnodigingsmails zijn dertig dagen geldig.
Screenshot van de pagina met rollen en machtigingen. De status van een medewerker is gemarkeerd.

Een uitnodiging opnieuw versturen

Je kunt een klantuitnodiging op elk moment opnieuw versturen. Je kunt ervoor kiezen om de uitnodiging opnieuw via e-mail te verzenden via Wix of om een link naar de uitnodiging te kopiëren en rechtstreeks naar je klant te sturen.

Om een uitnodiging opnieuw te versturen:

1. Ga naar Websites in je Wix Studio-werkruimte.
  2. Wijs het Medewerkers-pictogram op de betreffende website aan.
  3. Klik op Rollen en machtigingen beheren.
  4. Wijs de betreffende persoon aan en klik op het Meer acties-pictogram.
  5. Kies hoe je de uitnodiging opnieuw wilt versturen:
    • Verstuur het via Wix: Klik op Uitnodiging opnieuw verzenden.Wix stuurt de uitnodiging opnieuw naar het e-mailadres dat je hebt ingevoerd.
      Tip: Vraag je klant om hun spammap te controleren als ze de uitnodiging niet zien.
    • Zelf versturen: Klik op Uitnodigingslink ontvangen. De link wordt automatisch naar je klembord gekopieerd. Plak het in een e-mail of chatbericht aan je klant.
      Let op: Deze functie is momenteel niet beschikbaar in Safari.
Screenshot van de pagina met rollen en machtigingen. Meer acties is geopend op een medewerker, de cursor wijst dit aan

Klanten toestaan de Editor te gebruiken

Zodra klanten je uitnodiging accepteren, hebben ze toegang tot hun website in de Studio Editor. Ze zien een specifieke modus waarmee ze de inhoud kunnen wijzigen, maar niet het ontwerp dat je hebt gemaakt. Als hun rol alleen de machtiging Inhoud bewerken bevat, is dit de enige modus waartoe ze toegang hebben.
Een voorbeeld van een pagina met de Inhoud bewerken-modus, die laat zien wat klanten kunnen bewerken
Als je klant een rol heeft met meer machtigingen, zoals mede-eigenaar, hebben ze ook toegang tot de Full-modus. In deze modus kunnen ze de Studio Editor openen op dezelfde manier als jij. De acties die ze mogen uitvoeren zijn echter nog steeds afhankelijk van de rol die je toewijst.
Een screenshot van de Home-pagina van een websitedashboard, waar klanten toegang hebben tot de Full-modus

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder om meer te lezen over het uitnodigen van klanten.