Wix Stores: Webshop-elementen toevoegen

Leestijd 6 minuten
Wix Stores biedt een verscheidenheid aan elementen waarmee je je producten precies zo kunt presenteren als je dat wilt.
Lees in dit artikel meer over:

Winkelelementen toevoegen

Nadat je hebt beslist welke elementen je wilt, kun je ze toevoegen via het Toevoegen-paneel en ze vervolgens overal op je website plaatsen.

De rastergalerij toont je producten in een rasterindeling. Voeg een galerij toe aan een websitepagina en bepaal vervolgens wat je wilt weergeven: al je producten of één specifieke categorie.
Je kunt ook een nieuwe winkelpagina toevoegen die standaard met een ingebouwde rastergalerij komt. Ga links in de Editor naar Pagina's, selecteer Winkelpagina's, en klik op + Winkelpagina toevoegen.
Volgende stappen:
Klik op de galerij en op Categorie kiezen. Selecteer vervolgens welke categorie je wilt weergeven.

Een schuifgalerij is de perfecte manier om je producten te laten zien. Klanten kunnen op de navigatiepijlen klikken om meer te bekijken.
Tips:
  • Je kunt maximaal 32 producten weergeven in een Schuifgalerij.
  • Je kunt de galerij zo aanpassen dat je best verkopende producten worden weergegeven.
Volgende stappen:
Klik op de galerij en op Categorie kiezen. Selecteer vervolgens welke categorie je wilt weergeven.

Laat je klanten andere producten zien die hen zouden kunnen interesseren. Een Gerelateerde producten-widget is een geweldige manier om de verkoop te verhogen.

Productwidget

Met de productwidget kun je overal op je website een product weergeven. Dit is een goede optie als je een product ergens anders wilt laten zien dan op je gewone winkelpagina's.
Je kunt kiezen uit een van de twee productwidget-stijlen:
Volgende stappen:
  • Klik op de widget en Instellingen en selecteer vervolgens het product dat je wilt weergeven.
  • Pas de Productwidget aan

Winkelwagen-pictogram

Wix Stores komt standaard met een Winkelwagen-pictogram dat in de kop van je website wordt weergegeven. Als je het Winkelwagen-pictogram hebt verwijderd, kun je het gemakkelijk opnieuw toevoegen of een extra pictogram toevoegen.
Als je het Winkelwagen-pictogram aan de kop- of voettekst toevoegt, wordt het standaard op alle pagina's van de website weergegeven. Om deze instelling te wijzigen kun je met de rechtermuisknop op het Winkelwagen-pictogram klikken en op de Op alle pagina's weergeven-schakelaar klikken om deze uit te schakelen.
Tip:
Om de mini-winkelwagen die rechts wordt geopend wanneer een klant op 'Toevoegen aan winkelwagen' klikt aan te passen of te verbergen, ga je naar de instellingen voor het Winkelwagen-pictogram.

Toevoegen aan winkelwagen-knop

Je kunt overal op je website een losse Toevoegen aan winkelwagen-knop plaatsen. De knop is gekoppeld aan het product dat je kiest.

Valutacalculator

Maak het klanten makkelijk om productprijzen in een bekende valuta te bekijken door een valutacalculator aan je webshop toe te voegen.
Screenshot van de Valutacalculator-dropdown met de beschikbare valuta's.
Let op:
  • Valutakoersen worden geleverd door XE. Door op 'Valuta toevoegen' te klikken, ga je akkoord met de gebruiksvoorwaarden van XE.
  • De valutacalculator is beschikbaar voor websites die zijn geüpgraded met een pakket dat het converteren naar meerdere valuta's ondersteunt.
  • De valutacalculator wijzigt de weergegeven valuta op je website. Het verandert de valuta van verkooptransacties niet.
Wil je meer weten?
Bekijk de volledige cursus in Wix Learn over het bouwen van je webshop of ga meteen naar de laatste video over het ontwerpen en publiceren van je webshop.