Wix Stores: Productgalerijen toevoegen en instellen

Leestijd 10 minuten
Productgalerijen zijn de manier om de producten die je aanbiedt te presenteren. Je kunt een galerij toevoegen aan elke websitepagina die je wilt en vervolgens beslissen wat je wilt weergeven: al je producten of één specifieke categorie.
Afhankelijk van je voorkeuren kun je kiezen tussen een Rastergalerij of een Schuifgalerij, zoals hieronder:
Lees in dit artikel meer over:

Een raster productgalerij is een geweldige manier om een groot aantal producten weer te geven. Producten verschijnen in een raster met meerdere kolommen en rijen.
Je kunt een nieuwe webshoppagina met een Rastergalerij toevoegen. Je kunt een Rastergalerij toevoegen aan welke websitepagina je maar wilt.

Om een Rastergalerij toe te voegen en een weer te geven categorie te selecteren:

1. Ga naar de pagina waaraan je de galerij wilt toevoegen.
  2. Open het Elementen toevoegen-paneel in je Editor:
    • Wix Editor: Klik links in de Editor op Elementen toevoegen.
    • Editor X: Klik bovenaan Editor X op Elementen toevoegen.
  3. Klik op Webshop.
  4. Klik op Rastergalerij.
  5. Sleep de Rastergalerij naar de relevante locatie op je websitepagina.
  6. Klik op de galerij in de Editor.
  7. Klik op Categorie kiezen.
  8. Selecteer een optie:
    • Om alle producten weer te geven: Zorg ervoor dat de categorie Alle producten is geselecteerd.
    • Om één categorie weer te geven: Klik om een categorie te selecteren.

De galerij is het eerste deel van je webshop dat klanten zien. Pas het aan zodat het een goede indruk maakt.

Om een Rastergalerij aan te passen:

1. Ga naar de pagina in de Editor met de galerij die je wilt aanpassen.
  2. Klik op de Productgalerij.
  3. Klik op het Instellingen-pictogram.
  4. Kies wat je wilt doen:

Zorg ervoor dat de galerij er goed uitziet wanneer klanten deze bekijken op een mobiel apparaat. Je kunt het ontwerp aanpassen aan kleinere schermen en klanten in staat stellen snel producten aan de winkelwagen toe te voegen zonder weg te navigeren uit de galerij.
Tip:
Wijzigingen die je maakt voor mobiel hebben geen invloed op de desktopweergave.

Om de Rastergalerij voor mobiel aan te passen:

1. Ga naar de pagina met de Rastergalerij die je wilt aanpassen.
  2. Klik op de bovenste balk van de Editor op het Overschakelen naar mobiel-pictogram.
  1. Klik op de Rastergalerij.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Doe een van de volgende dingen om je galerij aan te passen voor mobiel:
    • 'Toevoegen aan winkelwagen'-knop weergeven: Schakel dit in om klanten producten aan de winkelwagen te laten toevoegen zonder naar de Productpagina te gaan. Indien ingeschakeld, kun je Hoeveelheid weergeven inschakelen om klanten in staat te stellen meer dan één product aan de winkelwagen toe te voegen.
    • Productopties weergeven: Schakel dit in om productopties zoals maten of kleuren weer te geven.
    • Indelingen: Toon producten in 1 of 2 kolommen.
    • Ontwerp: Sleep de schuifregelaars om de tekstgrootte aan te passen voor mobiel.

Een Schuifgalerij is de perfecte manier om je producten te laten zien. Klanten kunnen op de navigatiepijlen klikken om meer producten te bekijken.
Let op:

Om een Schuifgalerij toe te voegen en een weer te geven categorie te selecteren:

1. Ga naar de pagina waaraan je de galerij wilt toevoegen.
  2. Open het Elementen toevoegen-paneel in je Editor:
    • Wix Editor: Klik links in de Editor op Elementen toevoegen.
    • Editor X: Klik bovenaan Editor X op Elementen toevoegen.
  3. Klik op Webshop.
  4. Klik op Schuifgalerij.
  5. Sleep de Schuifgalerij naar de plek waar je deze wilt plaatsen.
  6. Klik op de galerij in de Editor.
  7. Klik op Instellingen.
  8. Selecteer een optie:
    • Om alle producten weer te geven: Zorg ervoor dat de categorie Alle producten is geselecteerd.
    • Om één categorie weer te geven: Selecteer een categorie in de Welke categorie wil je weergeven?-dropdown.

Pas een Schuifgalerij aan om de perfecte look te krijgen. Je kunt de tekst en het ontwerp van de galerij personaliseren, kiezen welke elementen worden weergegeven (bijvoorbeeld een 'Toevoegen aan winkelwagen'-knop) en nog veel meer.

Om een Schuifgalerij aan te passen:

1. Klik op de Schuifgalerij.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Kies wat je wilt doen:
Wil je meer weten?
Bekijk de volledige cursus in Wix Learn over het bouwen van je webshop of ga meteen naar de laatste video over het ontwerpen en publiceren van je webshop.