Wix Stores: Producten delen op social media

Leestijd 4 minuten
Promoot je producten door ze te delen op Facebook, Twitter, Pinterest en andere social media-platforms. Je kunt het ook makkelijk maken voor klanten om hun favoriete producten te delen door pictogrammen op de Productpagina weer te geven.

In dit artikel lees je hoe je:

Zelf producten delen op social media

1. Ga naar Producten op het dashboard van je website.
  2. Selecteer een bestaand product of klik op Nieuw product om een nieuw product toe te voegen.
  3. Klik rechts op Dit product promoten.
  1. Selecteer het social media-platform waarop je het product wilt delen.
  1. Bewerk de post met behulp van de beschikbare opties en deel je post.

Pictogrammen voor delen op social media op de productpagina tonen of verbergen

Door pictogrammen voor delen op social media weer te geven, kunnen klanten makkelijk producten delen. Standaard worden pictogrammen voor Facebook, Twitter, Pinterest en WhatsApp op je productpagina weergegeven. Je kunt alles verbergen wat je niet wilt weergeven.

Om pictogrammen voor delen op social media te tonen of te verbergen:

1. Ga naar de Productpagina van je webshop.
2. Klik op de Productpagina in de Editor.
3. Klik op Instellingen.
4. Klik op het Instellingen-tabblad.
5. Scrol omlaag naar het gedeelte voor de social media-balk en selecteer een optie:
  • Alle social media-pictogrammen verbergen: Klik op de Deelpictogrammen weergeven-schakelaar om deze uit te schakelen.
  • Toon sommige of alle social media-pictogrammen:
    1. Klik op de Geef pictogrammen voor delen weer-schakelaar om deze in te schakelen.
    2. Deselecteer de vakjes naast de pictogrammen die je niet wilt weergeven.

Afbeeldingen, titels en beschrijvingen bewerken

Je kunt bepalen hoe een product eruitziet wanneer het wordt gedeeld op social media door de afbeelding te wijzigen of de titel of beschrijving te bewerken. Lees meer
Je kunt ook de Twitter-instellingen van je pagina aanpassen om een andere titel, beschrijving en afbeelding weer te geven wanneer je deelt op Twitter.

Om afbeeldingen, titels en beschrijvingen te bewerken:

1. Ga naar Producten op het dashboard van je website.
  2. Klik op het product dat je wilt aanpassen.
  3. Klik aan de rechterkant op SEO-instellingen bewerken
  4. Klik op het Social media-tabblad.
  5. Bewerk de productafbeelding:
    1. Wijs de afbeelding aan en selecteer een optie:
      • Bewerk de bestaande afbeelding:
        1. Klik op het Aanpassen-pictogram om de Fotostudio te openen.
        2. Bewerk de afbeelding en klik op Opslaan.
      • Vervang de afbeelding:
        1. Klik op het Wijzigen-pictogram.
        2. Selecteer je afbeelding en klik op Toevoegen aan pagina.
  6. Bewerk de titel: Voer je titel in het og:title-veld in.
    Let op: Wix gebruikt standaard de titeltag van je pagina.
  7. Bewerk de beschrijving: Voer je beschrijving in het og:description-veld in.
    Let op: Wix gebruikt standaard de metabeschrijving van je product.
  8. Klik op Twitter-instellingen om een andere afbeelding en tekst voor delen op Twitter in te stellen:
    1. Klik op het Wijzigen-pictogram om een andere afbeelding te selecteren.
    2. Kies een kaartformaat onder Selecteer kaartformaat.
    3. Voeg een titel toe onder twitter:title.
    4. Voeg een beschrijving toe onder twitter:description.
  9. Klik op Opslaan.
Tip:
In sommige gevallen kan Facebook verouderde informatie over je product tonen. Klik hier om te lezen hoe je dit probleem kunt oplossen. target="_blank").