Wix Stores: Exclusieve webshoppagina's maken voor leden

Leestijd 4 minuten
Beloon je websiteleden door exclusieve aanbiedingen speciaal voor hen aan te bieden. Je kunt toegang verlenen aan alle leden of alleen aan degenen die het wachtwoord van de pagina kennen.

Stap 1 | Voeg een ledengedeelte toe aan je website

Het Wix Ledengedeelte stelt klanten in staat zich aan te melden en in te loggen op je website.
Met een ledengedeelte kunnen klanten eerdere aankopen bekijken, toegang krijgen tot informatie over huidige aankopen, hun gegevens opslaan voor snel afrekenen en meer.
Wanneer je Wix Stores aan je website toevoegt, wordt deze geleverd met een ledengedeelte. Als je het hebt verwijderd, kun je het opnieuw toevoegen.

Stap 2 | Voeg een privépagina toe aan je website

Wanneer bezoekers klikken om naar een privépagina te gaan die beperkt is tot leden, worden ze gevraagd zich aan te melden en in te loggen. Als je de pagina hebt beperkt tot wachtwoordhouders, wordt hen gevraagd het wachtwoord in te voeren.

Om een privépagina toe te voegen in de Wix Editor:

1. Maak een nieuwe pagina aan. Lees hoe
  2. Klik links in de Editor op Pagina's en menu.
  3. Klik naast de nieuwe pagina op het Meer acties-pictogram.
  4. Klik op Instellingen.
  5. Klik op het Toegang-tabblad.
  6. Selecteer wie toegang heeft tot de pagina:
    • Mensen met een wachtwoord:
      1. Klik op Mensen met een wachtwoord.
      2. Vul een wachtwoord in.
    • Leden:
      1. Klik op Alleen leden.
      2. Selecteer Alle leden.
Tip:
Je kunt ook de optie Alleen geselecteerde leden of betalende klanten selecteren en vervolgens de toegang beperken tot een rol die je hebt gemaakt of tot klanten die een abonnement hebben gekocht.

Om een privépagina toe te voegen in Editor X:

1. Maak een nieuwe pagina aan. Lees hoe
  2. Klik in de bovenste balk van Editor X op het Pagina's-pictogram.
  3. Klik naast de nieuwe pagina op het Meer acties-pictogram.
  4. Klik op Instellingen.
  5. Klik op het Toegang-tabblad.
  6. Selecteer wie toegang heeft tot de pagina:
    • Mensen met een wachtwoord:
      1. Klik op Mensen met een wachtwoord.
      2. Voer een wachtwoord in.
    • Leden:
      1. Klik op Alleen leden.
      2. Selecteer Alle leden.

Stap 3 | Voeg producten toe aan de nieuwe pagina

Voeg daarna je een productgalerij toe aan de nieuwe pagina en maak een categorie aan met het product dat je daar wilt weergeven.
Tip:
Als je dezelfde producten wilt verkopen die je op openbare pagina's verkoopt - maar tegen verschillende prijzen - kun je de bestaande producten dupliceren en ze opslaan met een andere naam en prijs.

Stap 4 | (Optioneel) Verberg de pagina in je websitemenu

Als je niet wilt dat bezoekers zien dat er een pagina is waartoe ze geen toegang hebben, kun je deze verbergen in je menu.
Nadat je beperkte pagina's hebt gemaakt, kun je het volgende doen: