Wix Stores: Dropshipping begrijpen

Leestijd 3 minuten
Verkoop artikelen zonder te betalen voor opslag of dit hoeven te beheren en zonder het gedoe van orderverwerking door een dropshipping-dienst te koppelen.
Dropshippers bieden duizenden producten aan van verschillende leveranciers. Na het koppelen van je favoriete dropshipping-app, kun je kiezen welke producten je wilt toevoegen aan je webshop. Wanneer een klant een van deze producten koopt, voert de leverancier de bestelling uit en verstuurt deze rechtstreeks naar de klant.

Een dropshipping-app koppelen

Om aan de slag te gaan, koppel je je Wix-webshop aan een van de dropshipping-apps die Wix aanbiedt.
Let op:
Je kunt Modalyst-producten nu ook rechtstreeks vanuit je Wix-dashboard toevoegen zonder eerst de Modalyst-app te koppelen. Lees meer
Selecteer vervolgens producten die bij jouw bedrijf passen. Als je bijvoorbeeld een sportschool hebt, wil je misschien sportuitrusting, sporttassen en sportkleding verkopen.
Na het instellen van de prijs om te bepalen hoeveel je ontvangt voor een verkoop en het aanpasen van de beschrijving aan jouw stijl, voeg je het item toe aan je Wix-webshop.
Wanneer klanten dit artikel kopen, wordt het rechtstreeks vanuit de leverancier verzonden. Jij hoeft hier niets voor te doen.
Leer hoe je verbinding kunt maken met een dropshippingbedrijf en kunt beginnen met verkopen:

Print on demand-producten toevoegen

Let op:
Het is nu mogelijk om Modalyst print on demand-producten rechtstreeks vanuit je Wix-dashboard toe te voegen en aan te passen. Deze producten kunnen worden verzonden naar klanten in de VS.
Til dropshipping naar een hoger niveau door je eigen print on demand-producten te maken. Begin met het kiezen van het eerste product dat je wilt aanpassen, bijvoorbeeld een beker, telefoonhoesje of kledingstuk.
Voeg vervolgens je originele ontwerp of bedrijfslogo toe.Als je bijvoorbeeld een sportschool hebt, kun je print-on-demand gebruiken om t-shirts met het logo van je sportschool te verkopen.
Aangezien deze artikelen print-on-demand zijn, worden ze ter plaatse door de leverancier gemaakt nadat een bestelling is binnengekomen.
Wix Stores biedt integraties met een verscheidenheid aan print on demand-diensten. Kies je favoriet en begin met creëren.

Bestellingen met dropshipping-producten uitvoeren

Klanten die je webshop bezoeken, kunnen niet zien welke artikelen dropshipping-producten zijn en welke je eigen producten. Voor jouw is er echter een groot verschil.
Nadat een klant een dropshipping-product heeft gekocht en de dropshipping-dienst is betaald (automatisch of handmatig), regelt de leverancier alle aspecten van de afhandeling. Je hoeft je geen zorgen te maken over de verzending en je hoeft je dropshipping-producten niet op te slaan of de voorraad ervan bij te houden.

Aan de slag met dropshipping

Of je nu een gevestigde winkel hebt of je merk begint op te bouwen, met dropshipping kun je meer doen.
Ga naar de Wix Appmarkt en maak verbinding met je favoriete dropshippingdienst: