Wix Stores: De reis van je klant naar de betaalpagina aanpassen

Leestijd 4 minuten
Belangrijk:
In dit artikel wordt de zwevende winkelwagen genoemd. Die is nog niet voor alle gebruikers beschikbaar. De zwevende winkelwagen vervangt de mini-winkelwagen.
Kies het pad dat klanten volgen vanaf het bekijken van je producten tot het voltooien van een bestelling.
Dit artikel leidt je door de keuzes die je kunt maken die bepalen welke paden je klanten kunnen nemen van browsen tot betalen.

Selectieknoppen voor de productpagina

Je kunt een 'In winkelwagen'-knop, een 'Nu kopen'-knop of beide weergeven op je productpagina.
Tip:
Je kunt ook een Verlanglijstje-optie toevoegen.
Screenshot van de productpagina op een voorbeeld van een Wix-website

In winkelwagen-knop

Standaard wordt de productpagina van je webshop geleverd met de 'In winkelwagen'-knop ingeschakeld. Nadat je een product aan de winkelwagen hebt toegevoegd, zie je het aantal producten op het Winkelwagen-pictogram.
Screenshot van het Winkelwagen-pictogram in een Wix-webshop
Het hebben van een 'In winkelwagen'-knop maakt het klanten gemakkelijk om verder te winkelen nadat ze een product aan de winkelwagen hebben toegevoegd.

Nu kopen

'Nu kopen' brengt je klant rechtstreeks naar de betaalpagina. Klanten kunnen niet meerdere producten aan hun winkelwagen toevoegen en ze allemaal samen betalen. Als je klanten vaak slechts één product kopen, kan het zinvol zijn om deze knop weer te geven voor jouw bedrijf.

Knoppen voor snelle betaling

Je kunt een aantal opties voor snelle betalingen toevoegen, zoals PayPal, Apple Pay of Google Pay. Door erop te klikken gaan je klanten rechtstreeks naar de betaling.

Kies wat klikken op de 'In winkelwagen'-knop doet

Wanneer een klant een product aan hun winkelwagen toevoegt, hebben ze een indicatie nodig dat de actie succesvol was.
Je kunt een van de volgende opties selecteren:
Screenshot van de 'In winkelwagen'-instellingen
Succes-pop-up tonen
Wanneer klanten op de 'In winkelwagen'-knop klikken, verschijnt er een kleine pop-up met een bericht dat het artikel aan de winkelwagen is toegevoegd. Alleen dat ene item verschijnt in de succes-pop-up.
Screenshot van de succes-pop-up op een voorbeeld van een Wix-website
Zwevende winkelwagen openen
Wanneer erop wordt geklikt, wordt de zwevende winkelwagen geopend aan de zijkant van het scherm. Je kunt onderaan kiezen welke knoppen je wilt weergeven.
Screenshot van zwevende winkelwagen
Naar winkelwagenpagina
Je klant gaat rechtstreeks naar de winkelwagenpagina en ziet alle items die ze aan de winkelwagen hebben toegevoegd. Vanaf hier kunnen klanten verder winkelen of naar de betaalpagina gaan.
Screenshot van de winkelwagenpagina op een voorbeeld van een Wix-website
Op de productpagina blijven
Wanneer je de 'Op de productpagina blijven'-optie selecteert, verandert de tekst op de 'In winkelwagen'-knop kort in een vinkje om aan te geven dat de toevoeging aan de winkelwagen succesvol was.
Dit kan een goede optie zijn voor je bedrijf als klanten vaak veelvouden van hetzelfde artikel met verschillende productopties kopen.
Screenshot van de productpagina met een vinkje op de In winkelwagen-knop

Selecteer wat klikken op het Winkelwagen-pictogram doet

Klanten kunnen door meerdere pagina's op je website bladeren en een of meer items toevoegen. Wanneer ze klaar zijn om hun bestelling te voltooien, klikken ze op het Winkelwagen-pictogram.
Screenshot van het Winkelwagen-pictogram in een Wix-webshop
Je kunt selecteren wat er gebeurt als erop wordt geklikt. Kies tussen het openen van de zwevende winkelwagen of stuur klanten rechtstreeks naar de winkelwagenpagina.

Kies welke knoppen zich in de zwevende winkelwagen bevinden

In de zwevende winkelwagen kun je een of beide van de volgende knoppen weergeven:
  • Betaalpagina: Brengt klanten rechtstreeks naar de betaalpagina om hun bestelling te voltooien.
  • Winkelwagen bekijken: Leidt klanten naar de winkelwagenpagina. Van daaruit kunnen ze wijzigingen aanbrengen, verder winkelen of naar de betaalpagina gaan.
Screenshot van de zwevende winkelwagen in een Wix-webshop