Wix Restaurants: Handmatig tafelreserveringen en walk-ins toevoegen

Leestijd 2 minuten
Met de Wix Table Reservations-app kunnen gasten online een tafel reserveren, rekening houdend met de beschikbaarheid van je restaurant. Om je beschikbaarheid up-to-date te houden, kun je handmatig reserveringen toevoegen wanneer gasten zonder reservering of telefoon in je restaurant aankomen.
Lees in dit artikel meer over:

Handmatig een tafelreservering toevoegen

Je kunt handmatig een nieuwe tafelreservering toevoegen voor gasten die niet online reserveren. Als gasten bijvoorbeeld je restaurant bellen om een tafel te reserveren, kun je zelf hun reserveringsgegevens invoeren.

Om een nieuwe reservering toe te voegen:

1. Ga naar Tafelreserveringen op het dashboard van je website.
  2. Klik rechtsboven op Nieuw en selecteer Reservering.
  3. Voer de reserveringsgegevens in, wijs een tafel toe, voer de gegevens van de gast in of voeg een gast uit je contacten toe, en voeg notities toe voor je team over deze reservering.
  4. Klik op Reservering maken.

Een walk-in-reservering toevoegen

Je kunt snel tafels toewijzen voor spontane gasten die zonder voorafgaande reservering in je restaurant arriveren.

Aangezien je gast daar al is, hoef je de datum en tijd niet in te voeren. Je kunt kiezen of je de gegevens van de gast wilt invoeren of toevoegen of dat deel van het formulier wilt overslaan.

Om een walk-in-reservering toe te voegen:

1. Ga naar Tafelreserveringen op het dashboard van je website.
  2. Klik rechtsboven op Toevoegen en selecteer Geen reservering.
  3. Voer de reserveringsgegevens in en wijs een tafel toe.
  4. (Optioneel) Voer de gegevens van de gast in.
    Let op: Je kunt ze opslaan als contacten, bestaande contacten toevoegen en notities toevoegen voor je team over deze reservering.
  5. Selecteer Walk-in.