Wix Restaurants: Een plattegrond voor restaurants maken en beheren

Leestijd 9 minuten
Maak een plattegrond voor je restaurant om het gemakkelijk te maken om in één oogopslag je beschikbaarheid te controleren. Je kunt een datum en tijd selecteren en zien welke tafels beschikbaar zijn. Reserveringen van klanten verschijnen op je dashboard onder Plattegrond en op de Mijn reserveringen-pagina.
Let op:
Momenteel is het niet mogelijk om de plattegrond van je restaurant te maken en te beheren vanuit de Wix Owner-app.

Een plattegrond voor je restaurant creëren

Begin met het toevoegen van je eerste ronde of rechthoekige tafel en pas deze vervolgens aan. Dupliceer het vervolgens om andere soortgelijke tafels toe te voegen of maak andere vanaf nul.
Let op:
Als je de tafels van je restaurant al hebt toegevoegd, verschijnen die tafels in je plattegrond als rechthoekige tafels.

Om je plattegrond te maken:

1. Ga naar Tafelreserveringen (Nieuw) op het dashboard van je website.
  2. Klik op Plattegrondweergave.
  3. Klik op Indeling bewerken.
  4. Kies wat je vervolgens wilt doen:
Tips:
  • Om een element te verwijderen, klik je om het te selecteren en druk je op Delete op je toetsenbord.
  • Om de hele plattegrond te verplaatsen, klik je op het Pan-pictogrambovenaan en klik en sleep je vervolgens de kaart.
  • Om een element op de plattegrond te verplaatsen, klik je om het te selecteren en sleep je het vervolgens. Als je meer dan één element tegelijk wilt verplaatsen, selecteer en versleep je ze.

De plattegrond gebruiken om tafels te combineren

Met de Wix Table Reservations-app kun je meerdere tafels combineren, waardoor het gemakkelijker wordt om grotere gezelschappen te ontvangen en de capaciteit van je restaurant te maximaliseren. Je kunt ook selecteren of elke tafelcombinatie al dan niet beschikbaar is voor gasten om online te reserveren.

Om tafels te combineren:

1. Ga naar Tafelreserveringen op het dashboard van je website.
  2. Klik op Plattegrondweergave.
  3. Klik op Indeling bewerken.
  4. Klik bovenaan op Tafelcombinaties.
  5. Selecteer twee tafels terwijl je de Shift-toets ingedrukt houdt.
  6. Klik links op + Tafelcombinatie toevoegen.
    • (Optioneel) Selecteer Online beschikbaar maken
  7. Klik op Opslaan.

Veelgestelde vragen

Klik hieronder voor antwoorden op de meest gestelde vragen over het maken van een plattegrond.