Wix Pro Gallery: Tekst toevoegen en aanpassen

Leestijd 5 minuten
Door tekst (titels en beschrijvingen) aan je galerij-items toe te voegen, kunnen websitebezoekers je media beter begrijpen. Titels en beschrijvingen geven context aan je afbeeldingen en video's en geven vorm aan de ervaring van je bezoekers.
Je hebt ook de mogelijkheid om alt-tekst aan je media toe te voegen. Alt-tekst helpt zoekmachines je inhoud te begrijpen en je SEO te verbeteren, en is belangrijk voor toegankelijkheidsdoeleinden. Sommige bezoekers van je website gebruiken mogelijk schermlezers, die de alt-tekst voorlezen om de media op je website te beschrijven.
Lees in dit artikel meer over:

Je kunt een titel, beschrijving en alt-tekst toevoegen aan je Wix Pro Gallery-media.

Om tekst toe te voegen:

1. Klik in de Editor op de Pro Gallery.
  2. Klik op Media beheren.
  3. Selecteer een afbeelding of video.
  4. Voer de titel, beschrijving en alt-tekst van de afbeelding in de relevante velden in.
  5. Klik op Klaar.
Screenshot met de velden voor de titel, beschrijving en alt-tekst voor galerij-items in de Media Manager.

Het ontwerp van de tekst aanpassen

Je kunt de tekst ook verder aanpassen door het ontwerp te wijzigen. Je kunt de kleuren aanpassen, je eigen lettertypen gebruiken, de indeling wijzigen en nog veel meer. Dit zorgt ervoor dat de tekst mooi opgaat in de afbeelding, zodat deze past bij de stijl van je merk.
Let op:
De beschikbare ontwerpopties zijn afhankelijk van de galerij-indeling die je kiest.

Het ontwerp van de tekst aanpassen:

1. Klik op de Wix Pro Gallery in de Editor.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op het Ontwerp-tabblad.
  4. Klik op Tekst.
  5. Kies welke tekst je wilt weergeven: Titel en/of Beschrijving.
  6. Pas de volgende opties aan:
Screenshot met opties voor tekstaanpassing op het Ontwerp-tabblad van het Instellingen-paneel.

Er kunnen zich tekstproblemen voordoen tijdens het ontwerpen van je galerij. Klik op een optie hieronder voor meer informatie over elk probleem en hoe je het kunt oplossen.
Probeer het op mobiel:
Je kunt ook aanpassen hoe de tekst eruitziet op mobiel. Klik op het Overschakelen naar mobiel-pictogram in de bovenste balk van de Editor om over te schakelen naar mobiele instellingen. Hier kun je kiezen wat er met de tekst gebeurt als je op de afbeelding tikt.

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder om meer te lezen over het toevoegen en aanpassen van tekst in de Wix Pro Gallery.