Wix Music: Een album, single of afspeellijst creëren

Leestijd 5 minuten
Met Wix Music kun je kiezen hoe je muziek wilt maken. Je kunt ervoor kiezen om muziek te maken in de vorm van een album, single of afspeellijst en deze toe te voegen aan je website zodat je fans ze kunnen zien en horen.
Als je eenmaal je album, single of afspeellijst hebt gemaakt, kun je prijzen instellen voor je muziek en je fans de tracks laten downloaden

Lees meer over:

Een album creëren

Met Wix Music kun je een album maken met tot 30 nummers en je fans laten luisteren, streamen of downloaden.

Om een album te creëren:

1. Ga naar je Muziekbibliotheek.
  2. Klik op Muziek toevoegen.
  3. Klik op Album creëren.
  4. Voer de Albumgegevens-details in:
    • Albumomslag: Klik op Afbeelding toevoegen en selecteer je omslagafbeelding. Klik hier om meer te lezen over aanbevolen afbeeldingen in Wix Music.
    • Albumnaam: Voer de naam van het album in.
    • Albumversie: Klik op het drop-down menu en selecteer een versie.
    • Naam artiest: Voer de naam van de artiest in.
    • Genre: Klik op het veld en selecteer het genre van je album in het drop-down menu. Je kunt maximaal drie genres selecteren.
    • Albumbeschrijving: Voer aanvullende informatie over je album in.
  5. Voer de Verkoop- en downloadopties op je website in:
    • Opties voor het downloaden van albums: Klik op het drop-down menu en selecteer een optie:
      • Verkoop voor een vaste prijs: Je album is verkrijgbaar om te kopen. Voer de prijs in het daarvoor bestemde veld in.
      • Gratis download: Je album is gratis te downloaden.
      • Geen downloads: Je album kan niet worden gedownload.
      • Fans bepalen eigen prijs: Voer een minimumprijs in voor je album. Als de minimumprijs 0 is, kun je op de schakelaar klikken om fans te verplichten zich te abonneren op je mailinglijst.
        • Ingeschakeld: Fans moeten hun e-mailadres invoeren om je muziek te downloaden.
        • Uitgeschakeld: Fans hoeven hun e-mailadres niet in te voeren.
      • E-mailadres verplicht voor downloaden: Fans kunnen je muziek gratis downloaden, maar ze moeten eerst hun e-mailadres invoeren.
    • Valuta: Klik op het drop-down menu en selecteer een valuta.
    • Albumprijs: Voer de prijs voor het album in
    • Bonusitem: Klik op Item toevoegen om je fans een afbeelding of document te geven wanneer ze je album kopen.
  6. Voer eventuele Links naar andere muziekplatforms in:
    • Klik op de schakelaar om het toevoegen van links aan je muziek in te schakelen.
    • Klik op het drop-down menu en selecteer het relevante muziekplatform.
    • Plak de link in het tekstvak.
  7. Klik op Nummers opslaan en toevoegen.
Tip:
Zodra je je album hebt aangemaakt, kun je tracks toevoegen aan je album.

Een single creëren

Als je ervoor kiest om een single te maken, kun je maximaal vijf nummers uploaden en je fans je muziek laten downloaden, kopen of streamen.

Om een single te creëren

1. Ga naar je Muziekbibliotheek.
  2. Klik op Muziek toevoegen.
  3. Klik op Single creëren.
  4. Voer de Singlegegevens in:
    • Singlehoes: Klik op Afbeelding toevoegen en selecteer je omslagafbeelding. Klik hier om meer te lezen over aanbevolen afbeeldingen in Wix Music.
    • Naam single: Voer de naam van de single in.
    • Versie single: Klik op het drop-down menu en selecteer een versie.
    • Naam artiest: Voer de naam van de artiest in.
    • Genre: Klik op het veld en selecteer het genre van je single in het drop-down menu. Je kunt maximaal drie genres selecteren.
    • Beschrijving single: Voer aanvullende informatie in over je single.
  5. Voer de Verkoop- en downloadopties op je website in:
    • Downloadopties single: Klik op het drop-down menu en selecteer een optie:
      • Verkoop voor een vaste prijs: Je single is beschikbaar om te kopen. Voer de prijs in het daarvoor bestemde veld in.
      • Gratis download: Je single is gratis te downloaden.
      • Geen downloads: Je single is niet beschikbaar om te downloaden.
      • Fans bepalen eigen prijs: Voer een minimumprijs in voor je single. Als de minimumprijs 0 is, kun je op de schakelaar klikken om fans te verplichten zich te abonneren op je mailinglijst.
        • Ingeschakeld: Fans moeten hun e-mailadres invoeren om je muziek te downloaden.
        • Uitgeschakeld: Fans hoeven hun e-mailadres niet in te voeren.
      • E-mailadres verplicht voor downloaden: Fans kunnen je muziek gratis downloaden, maar ze moeten eerst hun e-mailadres invoeren.
    • Valuta: Klik op het drop-down menu en selecteer een valuta.
    • Prijs single: Voer de prijs van de single in.
    • Bonusitem: Klik op Item toevoegen om je fans een afbeelding of document te geven wanneer ze je single kopen.
  6. Voer eventuele Links naar andere muziekplatforms in:
    • Klik op de schakelaar om het toevoegen van links aan je muziek in te schakelen.
    • Klik op het drop-down menu en selecteer het relevante muziekplatform.
    • Plak de link in het tekstvak.
  7. Klik op Nummers opslaan en toevoegen.

Een afspeellijst creëren

Het creëren van een afspeellijst is een geweldige optie als je een heleboel nummers klaar hebt staan. Met een afspeellijst kun je tot 500 nummers uploaden en deze delen met je fans.
Let op:
Je fans kunnen nummers uit de afspeellijst downloaden of kopen, maar niet de hele afspeellijst.

Om een afspeellijst te maken:

1. Ga naar je Muziekbibliotheek.
  2. Klik op Muziek toevoegen.
  3. Klik op Afspeellijst creëren.
  4. Voer de Afspeellijstgegevens in:
    • Afspeellijstomslag: Klik op Afbeelding toevoegen en selecteer je omslagafbeelding. Klik hier om meer te lezen over aanbevolen afbeeldingen in Wix Music.
    • Afspeellijstnaam: Voer de naam van de afspeellijst in.
    • Gemaakt door: Voer de naam in van de persoon die deze afspeellijst heeft gemaakt.
    • Genre: Klik op het veld en selecteer het genre van je afspeellijst in het drop-down menu. Je kunt maximaal drie genres selecteren.
    • Selecteer een valuta voor deze afspeellijst: Klik op het drop-down menu en selecteer een valuta voor de afspeellijsttracks.
    • Afspeellijstbeschrijving: Voer aanvullende informatie over je afspeellijst in.
  5. Klik op Nummers opslaan en toevoegen.
Volg je statistieken:
Je kunt al je aan Wix Music gerelateerde analyses bijhouden met Wix Analytics.