Wix Music: Nummers toevoegen en beheren

Leestijd 6 minuten
Nadat je een album, nummer of afspeellijst hebt gemaakt, kun je op elk moment meer nummers toevoegen. Kies een actie uit de onderstaande lijst om te lezen hoe je kunt werken met nummers in de Wix Music-speler en in je muziekbibliotheek.
Lees in dit artikel meer over:

Nummers toevoegen aan een album, single of afspeellijst

Voeg een nummer toe aan je bestaande albums, singles of afspeellijsten door het te uploaden naar je muziekbibliotheek. Je kunt een nummer uploaden vanaf een aantal locaties, waaronder je Wix-account, dropbox, Google Drive, enz.

Om een nummer toe te voegen:

1. Ga naar je muziekbibliotheek op het dashboard van je website.
  2. Klik op het album, de single of de afspeellijst waaraan je het nummer wilt toevoegen.
  3. Wijs Voeg nummers toe aan en selecteer een optie:
    • Upload nieuwe nummers: Blader door je computer en selecteer de nummers.
    • Selecteer nummers: Blader door je Wix Music-bestanden voor audiobestanden om toe te voegen aan je album.
      Let op:
      In Wix Music-bestanden kun je ook bestanden uit andere bronnen toevoegen. Klik op Audio toevoegen en selecteer een nummer om toe te voegen vanaf je computer, Wix-account (bijv. van andere websites in je account), Google Drive, Vimeo of door de URL van een bestand in te voeren.
  4. Klik op Nummers toevoegen.

Bewerken van nummergegevens

Bewerk de nummers in je Wix Music-bibliotheek om te bepalen welke informatie en opties beschikbaar zijn voor je luisteraars.
Je kunt de belangrijkste kenmerken van je nummer bepalen, zoals de naam, het genre, de download- en streamingopties en andere informatie die je eventueel wilt toevoegen.
Bewerk de overzichtsafbeelding van het nummergegevens-gedeelte

Om nummergegevens en inhoud te bewerken:

1. Ga naar je muziekbibliotheek op het dashboard van je website.
  2. Wijs het nummer aan en klik op het Nummergegevens bewerken-pictogram .
  3. Pas je nummer aan met de opties die verschijnen:
4. Klik rechtsboven op Opslaan.

Nummers verwijderen

Je kunt in Wix Music een enkel nummer of meerdere nummers tegelijk verwijderen.

Om nummers te verwijderen:

1. Ga naar je muziekbibliotheek op het dashboard van je website.
  2. Klik op het betreffende album, de single of de afspeellijst.
  3. Afhankelijk van het aantal nummers dat je wilt verwijderen, volg je de onderstaande instructies:
    • Om een enkel nummer te wissen:
      1. Wijs het nummer dat je wilt verwijderen aan.
      2. Klik op het Nummer verwijderen-pictogram .
      3. Klik op Verwijderen
    • Om meerdere nummers te wissen:
      1. Schakel het selectievakje in naast de nummers die je wilt verwijderen.
      2. Klik op Verwijderen.