Wix Music: Fans toestaan je muziek te downloaden

Leestijd 2 minuten
Beheer de downloadopties voor je muziek vanuit de muziekbibliotheek op je dashboard. Je kunt je bezoekers een heel album, een single of een specifiek nummer van een album, single of playlist laten downloaden. Je kunt ook een prijs instellen of je muziek gratis beschikbaar maken.
Bovendien kun je ervoor kiezen om alleen downloads toe te staan voor bezoekers die hun e-mailadres invoeren.
In dit artikel lees je meer over:
Let op:
Momenteel is het niet mogelijk om fans een hele playlist te laten downloaden.

Fans toestaan je muziek te downloaden

Pas de downloadopties op je website aan voor je fans. Beslis of je je muziek gratis wilt aanbieden, voor een vaste prijs of dat je fans de prijs wilt laten kiezen.

Om je downloadopties in te stellen:

1. Ga naar je muziekbibliotheek op het dashboard van je website.
  2. Klik op het betreffende album/de betreffende single.
  3. Klik in het Informatie-gedeelte op Bewerken.
    Let op: Voor een nummer in een album, wijs je het nummer aan en klik je op het Nummergegevens bewerken-pictogram.
Afbeelding van nummer in een geselecteerd album
  1. Scrol omlaag naar Verkoop- en downloadopties op je website.
  2. Klik op de Downloadopties-dropdown en selecteer een optie:
    • Verkopen voor vast bedrag: Stel een prijs voor je album in de gewenste valuta in.
    • Gratis download: Bezoekers kunnen je album gratis downloaden.
    • Niet laten downloaden: Je album kan niet worden gedownload.
    • Fans bepalen eigen prijs: Fans kiezen zelf hoeveel ze voor je album willen betalen. Je kunt onder Prijs album een minimum prijs instellen.
    • E-mailadres verplicht voor downloaden: Fans moeten zich abonneren op je mailinglijst om je album te downloaden.
  3. (Optioneel voor albums en singles) Klik op Item toevoegen om een bonusitem toe te voegen voor je fans wanneer ze je muziek downloaden. Dit kan een afbeelding of document zijn tot 15MB groot.
Afbeelding van de verkoop- en downloadopties.
Houd je statistieken bij:
Je kunt al je aan Wix Music gerelateerde analyses (inclusief downloadstatistieken) bijhouden met Wix Analytics.

Veelgestelde vragen

Wij helpen graag je met al je vragen. Klik op een vraag hieronder om meer te lezen: