Wix Media: Problemen met het uploaden van media

Leestijd 2 minuten
Als je geen ondersteund mediabestand kunt uploaden, kan het probleem te maken hebben met een verkeerde lokale configuratie van instellingen op je computer of internetverbinding.

Problematische configuraties voor media-uploads:

• 3G internetverbinding: je kunt problemen ondervinden bij het uploaden van media, als je bent verbonden via een mobiele 3G-verbinding.
  • Data-beperkingen: vanwege deze beperkingen is het mogelijk dat je geen afbeeldingen of andere mediabestanden kunt uploaden.
  • Openbare internetverbinding: openbare instellingen, zoals werk, school, bibliotheken of overheidsfaciliteiten, kunnen de toegang tot bepaalde URL's beperken, waaronder onze mediaserver.
  • Internet beveiligingsprogramma's: sommige internet beveiligingsprogramma's blokkeren de toegang tot onze mediaserver.

Om een probleem met het uploaden van media op te lossen:

1. Zorg ervoor dat je probeert om een ondersteunend mediabestand-type te uploaden.
  2. Probeer een ander mediabestand te uploaden. Is het bestand succesvol geüpload? Dan is er mogelijk een probleem met het bestand zelf dat je niet kunt uploaden. Probeer het bestand met een nieuwe naam op te slaan, en vervolgens opnieuw te uploaden.
  3. Upload het bestand in een incognito- of privévenster
  4. Schakel eventuele browserextensies uit die het uploaden mogelijk blokkeren. Probeer het bestand vervolgens opnieuw te uploaden.
  5. Wis je browsercache.
  6. Log uit bij je Wix-account, log weer in en probeer het bestand opnieuw te uploaden.
  7. Upload het bestand met een andere ondersteunende browser
  8. Ben je via een router met het internet verbonden? Maak dan rechtstreeks verbinding via de modem, en probeer het bestand opnieuw te uploaden.
  9. Schakel tijdelijk alle internet beveiligingsprogramma's uit die op je computer zijn geïnstalleerd (bijvoorbeeld Antivirus, Norton), en probeer het bestand opnieuw te uploaden.
  10. Probeer te uploaden vanaf een andere computer, met een andere internetverbinding.

Lukt het nog steeds niet om je mediabestand te uploaden?
  • Een screenshot van je consoleweergave, met behulp van de onderstaande stappen:
    1. Open een incognito-venster in Google Chrome (Ctrl + Shift + N).
    2. Log in bij Wix en probeer je bestand te uploaden.
    3. Gebruik de sneltoets Ctrl + Shift + J (op PC) or Cmd + Option + J (op Mac).
    4. Klik bovenaan het paneel op het Console-tabblad en vernieuw de pagina (F5).
    5. Maak een screenshot van dit tabblad.
  • De stappen die je hebt geprobeerd.
  • Het mediabestandstype.
  • De naam en de versie van de webbrowsers die je hebt geprobeerd. Ga naar www.whatismybrowser.com om je browserversie te achterhalen.
  • De naam en versie van het besturingssysteem van je computer.