Wix Marketplace: Lidmaatschap van de Marketplace aanvragen

Leestijd 5 minuten
Laat je bedrijf groeien en breid je klantenbestand uit door lid te worden van de Wix Marketplace. Vraag lidmaatschap van de Wix Marketplace aan en laat je werk zien om aan potentiële klanten gematcht te worden.

Zodra je lid bent van de Wix Marketplace, zullen we je matchen met kwalitatieve leads van Wix-gebruikers die op zoek zijn naar jouw vaardigheden en expertise.
Lees in dit artikel meer over:

Vereisten en aanbevelingen om te lid te worden

Om de Wix Marketplace gevuld te houden met de meest gekwalificeerde professionals, screent Wix elke sollicitant vooraf. Wanneer je je aanmeldt voor de Wix Marketplace, moet je ervoor zorgen dat je aan alle vereisten voldoet en onze onderstaande aanbevelingen opvolgt.
Belangrijk:
Je aanvraag voor de Wix Marketplace kan worden afgewezen als je niet aan de volgende vereisten of aanbevelingen voldoet.

Vereisten voor om lid te worden van de Wix Marketplace

Je moet aan de volgende vereisten voldoen om toegelaten te worden tot de Wix Marketplace:
  • Level in het Specialistenprogramma: Je moet het Icon-level in het Wix Specialistenprogramma bereikt hebben. Zorg ervoor dat je ten minste 20 premium websites hebt gepubliceerd gedurende ten minste 30 dagen voordat je je aanmeldt.Een bureau kan slechts 1 profiel hebben in de Wix Marketplace.
  • Zakelijke website: Zorg ervoor dat je je eigen zakelijke website indient waarop je beste werk wordt getoond. De zakelijke website die je indient mag geen pagina zijn van een grotere portfoliowebsite (zoals Upwork, Behance, Fiverr, 99designs, Dribbble).
  • Locatie: Zorg er bij het aanvragen voor dat de locatie die je indient overeenkomt met de locatie die is ingesteld in de instellingen van je zakelijke website
  • Taal: Momenteel accepteert de Wix Marketplace alleen aanmeldingen in het Nederlands, Chinees, Deens, Duits, Engels, Frans, Italiaans, Japans, Koreaans, Noors, Oekraïens, Pools, Portugees, Russisch, Spaans, Thais, Tsjechisch, Turks en Zweeds
  • Portfolioprojecten: Je moet ten minste 5 Wix-websites indienen wanneer je je aanmeldt. Overweeg het volgende:
    • Dien alleen websites in die je hebt gemaakt of waaraan je hebt meegewerkt.
    • Dien geen websites in die beledigende inhoud bevatten.
    • Dien geen demowebsites of binnenkort beschikbare websites in.
    • Dien geen websites in die 404-pagina's bevatten.
Let op:
Vermijd het gebruik van het Wix-merk of logo in je profiel om een succesvolle aanvraag te garanderen. Lees meer over de richtlijnen voor het matchen van potentiële klanten in de Wix Marketplace.

Aanbevelingen om lid te worden van de Wix Marketplace

Bij het evalueren van de portfoliowebsites die je indient, kijken we goed naar hun ontwerp en gebruikerservaring. Zorg ervoor dat je ook documenten verstrekt om je ervaring aan te tonen en geef geldige contactgegevens voor je klanten op.

We raden aan om portfoliowebsites in te dienen die de volgende kenmerken hebben:
  • De inhoud, berichten en belangrijkste CTA's (Call to Action-links) zijn duidelijk en staan boven de vouw.
  • De websitenavigatie is duidelijk en intuïtief in het hoofdmenu en op alle pagina's van de website.
  • De afbeeldingen en grafische elementen zijn aantrekkelijk, relevant en van goede kwaliteit.
  • De website-elementen zijn uitgelijnd in een esthetisch aantrekkelijke indeling.
  • De website is toegankelijk, mobielvriendelijk en SEO-geoptimaliseerd.
  • Elementen van de gebruikersinterface zijn consistent op alle pagina's. Knoppen, pictogrammen en tekst moeten bijvoorbeeld worden ontworpen met hetzelfde kleur- en lettertypethema.
  • De website maakt gebruik van geavanceerde functionaliteit wanneer maatwerkoplossingen nodig zijn (bijvoorbeeld Velo by Wix, databases, apps).
Zorg ervoor dat je bij het verstrekken van je ervaring:
  • Certificaten en voorbeelden van documenten die je naar klanten hebt verzonden uploadt. Dit kunnen werkverklaringen, facturen, voorstellen en andere relevante documenten zijn.
  • Geef geldige contactgegevens op voor je klanten.
Tip:
Bekijk de Wix Marketplace Profielgids voor tips om je profiel te laten opvallen.

Aanmelden om lid te worden van de Wix Marketplace

Wanneer je klaar bent om je aan te melden om specialist te worden in de Wix Marketplace, volg je de onderstaande stappen om je aanvraag in te dienen. Nadat je je aanvraag hebt ingediend, zullen we deze beoordelen en je een e-mail sturen om je te laten weten of je bent geaccepteerd. Dit beoordelingsproces kan tot 30 dagen duren.

Aanmelden om lid te worden van de Wix Marketplace:

1. Log in op je Wix-account en klik bovenaan op Specialistendashboard.
  2. Klik links op het Wix Marketplace-tabblad.
  3. Klik op Aanmelden
  4. In het Algemene gegevens-tabblad voeg je je informatie toe om aan potentiële klanten te laten zien en klik je op Volgende:
    • Profielfoto: Klik op het pictogram met de afbeelding en voeg je profielfoto toe.
    • Bedrijfsnaam: Voeg de naam van je bedrijf toe.
    • Slogan: Voer een korte, creatieve beschrijving in om je bedrijf voor te stellen.
    • Locatie: Voer je bedrijfslocatie in.Zorg ervoor dat de locatie die je indient overeenkomt met de locatie die is ingesteld in de instellingen van je zakelijke website
    • Zakelijke website: Voeg de URL toe van je eigen bedrijfswebsite waarop je werk wordt getoond. Dit mag geen pagina zijn van een grote portfoliowebsite zoals Upwork, Behance, Fiverr, enzovoort.
    • Over: Voeg beschrijvingen toe van je werk, eerdere projecten, certificaten, specialiteiten en meer.
    • (Optioneel) Voeg de URL's van je social media-accounts toe voor LinkedIn, Facebook en Instagram.
  5. Kies in het Voorkeuren-tabblad de landen waaruit je potentiële klanten wilt ontvangen en klik op Volgende:
    • Locatie van de klant: Selecteer je voorkeuren:
      • Ik wil met klanten van over de hele wereld werken: Word gematcht met klanten van over de hele wereld.
      • Ik wil met klanten uit specifieke landen werken: Kies de regio('s) waaruit je wilt dat Wix klanten aan je matcht.
        Let op: Klanten uit andere landen kunnen nog wel rechtstreeks contact met je opnemen via de Marketplace.
    • Ondersteunde talen: Voeg maximaal 3 talen toe die je ondersteunt.
  6. Klik op het Portfolio-tabblad op + Project toevoegen en voeg minimaal 5 Wix premium websites toe die jij hebt gebouwd:
    1. Kies uit de lijst van premium websites die je hebt gebouwd en klik op Volgende.
    2. Voer een beschrijving van het project in.
    3. (Optioneel) Klik op Bijwerken in Omslagfoto om een andere omslagfoto aan het project toe te voegen.
    4. Klik op Project toevoegen.
    5. Klik op Volgende
  7. Selecteer de diensten die je aanbiedt en je starttarieven op het Diensten en tarieven-tabblad:
    1. Klik op het selectievakje naast elke dienst die je aanbiedt.
    2. Voer in het Vanaf:-veld je starttarief voor elk product in.
  8. Geef in het Jouw ervaring-tabblad aanvullende informatie over je werk met Wix-klanten:
    1. Klik op Klant toevoegen en voeg drie Wix-klanten met wie je hebt gewerkt toe als referentie.
    2. (Optioneel) Klik op Bestand kiezen en voeg tot drie certificeringen toe die relevant zijn voor de diensten die je aanbiedt.
    3. Klik op Bestand kiezen en voeg tot drie voorbeelden van documenten die je met klanten hebt gedeeld toe (bijv. werkverklaringen, vragenlijsten, voorstellen, enz.).
    4. Vertel ons hoe jij op de hoogte blijft van de nieuwste functies van Wix.
    5. (Optioneel) Vertel ons wat je verder wilt dat wij weten bij de beoordeling van je aanvraag voor de Wix Marketplace.
  9. Klik op Toepassen.