Het gebruik van onrechtmatige inhoud vermijden

Belangrijk:
Het onderstaande vormt geen juridisch advies en mag alleen voor informatieve doeleinden worden gebruikt.

Wij hebben voor jou als gebruiker enkele richtlijnen opgesteld om je te helpen je website veilig en vrij van misbruik te houden.

Let op:
Wix heeft het recht om beledigende inhoud die op het Wix-systeem wordt gehost naar eigen goeddunken te verwijderen, zonder verplichting tot het geven van uitleg.
Soorten inhoud die kunnen leiden tot het indienen van een klacht wegens misbruik zijn onder andere:

• Belediging van karakter: Ook wel laster genoemd. Elke opzettelijk valse bewering over een andere persoon, bedrijf, product, groep, regering, godsdienst of land. Dit omvat ook haatzaaiende taal en smaad.
  • Phishing-methoden: Een poging om privé- of gevoelige informatie te verzamelen, zoals gebruikersnamen, wachtwoorden of creditcardgegevens.
  • Inhoud die zelfverminking promoot: Dit omvat, maar is niet beperkt tot, inhoud die elke vorm van zelfverminking verheerlijkt, zoals zelfmoord, eetstoornissen of snijden. Websites die gemaakt zijn om als steunsysteem te fungeren of om bewustwording te creëren, vallen hier niet onder.
  • Elektronische spamming: Het gebruik van elektronische berichtensystemen om ongevraagde, en vaak herhaalde, berichten te verzenden, meestal voor marketingdoeleinden. Dit is vooral belangrijk voor gebruikers die een Wix E-mailmarketing-premiumpakket hebben aangeschaft. Als dit voor jou geldt, raden wij je aan onze best practices voor e-mailmarketingcampagnes door te lezen.
De aard van de inhoud die je naar je website uploadt, is je eigen verantwoordelijkheid. Net als elke andere website ter wereld, is een website die is gemaakt via Wix onderworpen aan internationaal recht.
Tip:
Bekijk het Wix Content-blog voor meer informatie over de juridische kant van online schrijven