Wix Loyaliteitsprogramma: Een loyaliteitsprogramma pauzeren

Leestijd 4 minuten
Pauzeer je loyaliteitsprogramma tijdelijk als je wijzigingen aan wilt brengen of mensen wilt tegenhouden om lid te worden. Zodra je programma is gepauzeerd, kunnen klanten geen extra punten meer verdienen of beloningen verzilveren. Nieuwe leden van de website kunnen ook niet aan het programma deelnemen. Je kunt nog steeds handmatig punten geven vanaf het dashboard van je website.
Om je loyaliteitsprogramma te onderbreken, moet je drie stappen volgen:
  1. Schakel in het loyaliteitsprogramma-dashboard alle schakelaars onder 'Verdien punten verdienen' en 'Beloningen' uit.
  2. Verberg de loyaliteitspagina van je website
  3. Verwijder de Mijn beloningen-pagina van de ledenpagina's
Belangrijk:
Verwijder de loyaliteitspagina niet van je website, want daarmee verwijder je het loyaliteitsprogramma helemaal. De Mijn beloningen-pagina, die een aparte pagina is in het ledengedeelte, is de enige pagina die je moet verwijderen.

Stap 1: Schakel de schakelaars voor punten verdienen en beloningen uit

De eerste stap om je loyaliteitsprogramma te pauzeren, is het uitschakelen van elke manier waarop klanten momenteel punten verdienen en beloningen verzilveren. Je kunt dit doen door alle schakelaars op het dashboard van je loyaliteitsprogramma uit te schakelen. Als een ervan 'Actief' blijft, is je loyaliteitsprogramma niet gepauzeerd.

Om de 'Verdien punten'- en 'Beloningen'-schakelaars uit te schakelen:

1. Ga naar Loyaliteitsprogramma op het dashboard van je website.
  2. Klik op Programma beheren.
  3. Klik onder Punten verdienen op elke Actieve schakelaar om deze Inactief te maken.
  4. Klik onder Beloningen op elke Actieve schakelaar om deze Inactief te maken.

Stap 2 | Verberg de loyaliteitspagina op je website

De hoofdpagina van het loyaliteitsprogramma op je website geeft details over je programma en biedt bezoekers de mogelijkheid om lid te worden. Om je programma te pauzeren verberg je deze pagina zodat klanten geen lid meer kunnen worden.

Om de loyaliteitspagina op je website te verbergen:

1. Ga naar je Editor.
  2. Klik links in de Editor op Pagina's.
  3. Klik op Hoofdpagina's/Main Pages.
  4. Klik op de loyaliteitspagina.
  5. Klik op het Meer acties-pictogram.
  6. Klik op Van hoofdmenu verbergen . Verwijder de pagina niet.
Hiermee verberg je de loyaliteitspagina voor je website en je klanten, maar kun je nog steeds wijzigingen aanbrengen op de pagina.

Stap 3 | Verwijder de Mijn Beloningen-pagina uit je ledenpagina's

Klanten van je loyaliteitsprogramma kunnen hun loyaliteitspuntensaldo bekijken en beloningen inwisselen via de Mijn beloningen-pagina op je website. Je moet deze pagina verwijderen om het programma te pauzeren.

Om de Mijn beloningen-pagina te verwijderen:

1. Ga naar je Editor.
  2. Klik links in de Editor op Pagina's.
  3. Klik op Ledenpagina's.
  4. Klik naast Mijn beloningen op het Meer acties-pictogram.
  5. Klik op Verwijderen.

Stap 4 | (Optioneel) Hervat je programma

Wanneer je klaar bent om je programma te hervatten, kun je de drie stappen die je hebt genomen terugdraaien om het programma te pauzeren. Dit omvat het opnieuw inschakelen van de schakelaars onder 'Verdien punten' en 'Beloningen', het weer tonen van de loyaliteitspagina op je website, en het toevoegen van een nieuwe Mijn beloningen-pagina aan het ledengedeelte.

Om je programma te hervatten:

1. Ga naar Loyaliteitsprogramma op het dashboard van je website.
  2. Klik op Programma beheren.
  3. Klik op de relevante schakelaars onder Verdien punten en Beloningen om ze actief te maken.
  4. Ga naar je Editor.
  5. Toon de loyaliteitspagina weer op je website en publiceer je website.
  6. Klik links in de Editor op Pagina's.
  7. Klik op Ledenpagina's.
  8. Klik rechtsboven op Toevoegen.
  9. Klik onder Mijn beloningen op Pagina toevoegen.
  10. Publiceer je website.

Let op:
Als je een loyaliteitswidget aan je betaalpagina hebt toegevoegd, wordt deze widget niet verwijderd door het pauzeren van je loyaliteitsprogramma. Om deze widget te verwijderen, moet je je loyaliteitsprogramma verwijderen. Om je loyaliteitsprogramma te verwijderen, verwijder je de loyaliteitspagina van je website.