Wix Forum: Forummeldingen toevoegen en instellen

Leestijd 4 minuten
Verhoog de betrokkenheid door aangepaste e-mailmeldingen te sturen die nieuwe activiteiten op je forum onder de aandacht brengen. Je kunt bepalen naar wie de meldingen worden gestuurd, waar ze naartoe worden gestuurd en hoe ze eruit zien vanaf het dashboard van je website.
Let op:
Bezoekers van de website moeten een categorie volgen voordat ze meldingen kunnen ontvangen.
Een screenshot met forumcategorieën.

Stap 1 | Kies hoe de meldingen worden verzonden

Bepaal hoe je de meldingen wilt versturen. Je kunt kiezen uit e-mail, sitefeed en mobiel.

Om te kiezen hoe de meldingen worden verzonden:

1. Ga naar Instellingen op het dashboard van je website.
  2. Scrol omlaag naar het Communicatie-gedeelte.
  3. Klik op Te verzenden meldingen
  4. Klik naast Wanneer: Nieuwe forumpost is gepubliceerd op Automatisering bewerken
Een afbeelding van de Bewerken-knop in het meldingengedeelte van het dashboard.
  1. Schakel de schakelaar in naast elk kanaal van waaruit je meldingen wilt versturen.
Een afbeelding met de beschikbare meldingsopties om in of uit te schakelen.
  1. Klik op Opslaan

Stap 2 | Pas de tekst van de e-mailmelding aan

Personaliseer de e-mailmelding, zodat deze overeenkomt met je website en merk. Lezers zullen wat je stuurt eerder waarderen en zich actief bezighouden met wat ze zien.

Om de tekst van de e-mailmelding aan te passen:

1. Ga naar Instellingen op het dashboard van je website.
  2. Scrol omlaag naar het Communicatie-gedeelte.
  3. Klik op Te verzenden meldingen.
  4. Klik naast Wanneer: Nieuwe forumpost wordt gepubliceerd op Automatisering bewerken.
Een afbeelding van de Bewerken-knop in het meldingengedeelte van het dashboard.
  1. Klik op Bewerken.
Een afbeelding van de optie om een e-mail te bewerken uit het dropdownmenu
  1. Klik op Gegevens toevoegen.
    Let op: Deze optie verschijnt alleen als je je afzendergegevens nog niet hebt toegevoegd.
Een afbeelding van de pop-up die je vraagt je afzendergegevens toe te voegen.
  1. Voer de Van naam en de Antwoorden aan e-mail in en klik op Opslaan.
Een screenshot van de 'van naam'- en 'Antwoorden aan e-mail'-velden.
  1. Log in op je antwoord-e-mail en haal de code op.
  2. Voer de code in het veld in en klik op Bevestigen
  3. Wijs het relevante gedeelte aan en klik op het Bewerken-pictogram .
  4. Pas het gedeelte aan met de opties in het linkerpaneel.

Stap 3 | Kies de meldingen die je wilt ontvangen

Wanneer leden inloggen op je website, kunnen ze naar hun profiel gaan om te kiezen welke meldingen ze willen ontvangen.

Om de meldingen te kiezen die je wilt krijgen:

1. Ga naar je live website en log in.
  2. Klik op de dropdown op de inlogbalk en selecteer Profiel.
  3. Selecteer Instellingen
  4. Activeer de knoppen naast elke melding die je wilt ontvangen:
    • Likes of reacties: Ontvang meldingen wanneer iemand je post leuk vindt of erop reageert met een hartje.
    • Opmerkingen of antwoorden: Ontvang meldingen wanneer iemand een opmerking plaatst of antwoord geeft op je posts.
    • Nieuwe posts: Ontvang meldingen wanneer een ander lid een nieuwe post maakt.
    • Dagelijks of wekelijks activiteitenoverzicht: Ontvang meldingen die de dagelijkse of wekelijkse activiteiten van je forum samenvatten.
Een screenshot van de meldingsinstellingen in je ledengedeelte.

Stap 4 | Beheer je meldingen in de Spaces by Wix-app

Met behulp van de Spaces by Wix-app kun je je meldingen wanneer je maar wilt aan- of uitzetten.

Om je meldingen op de Spaces by Wix-app te beheren:

1. Open de betreffende website in de Spaces by Wix-app.
  2. Tik rechtsboven op het Meer acties-pictogram .
  3. Tik op Meldingen beheren.
  4. Activeer in het Forum-onderdeel de schakelaars naast elke melding die je wilt ontvangen:
    • Likes of reacties: Ontvang meldingen wanneer iemand je post leuk vindt of erop reageert met een hartje.
    • Opmerkingen of antwoorden: Ontvang meldingen wanneer iemand een opmerking plaatst of antwoord geeft op je posts.
    • Nieuwe posts: Ontvang meldingen wanneer een ander lid een nieuwe post maakt.
Een screenshot van de instellingen voor forummeldingen in de Wix Owner-app.