Wix Forms gebruiken om expliciete toestemming te ontvangen

Leestijd 3 minuten
Je kunt Wix Forms aan je website toevoegen om expliciete toestemming van je websitebezoekers te krijgen voordat je hun gegevens verwerkt.
Belangrijk:
In veel landen is toestemming vereist voordat klantgegevens mogen worden verwerkt. Lees meer over het voorbereiden van je website voor de AVG en de CCPA.

Stap 1 | Het formulier toevoegen en instellen

Met Wix Forms kun je een formulier aan je website toevoegen om informatie van je bezoekers te verzamelen. Je kunt je formulier zo instellen en ontwerpen dat het past bij de stijl van je website.
  1. Klik links in de Editor op Toevoegen.
  2. Klik op Contactformulieren.
  3. Blader door de beschikbare formuliertemplates en sleep het template dat je wilt gebruiken naar je website.
  4. Klik op Formulierinstellingen.
  5. Klik op het Instellingen-tabblad en stel je formulier in.

Stap 2 | Het Expliciete toestemming-selectievakje toevoegen

Je kunt expliciete toestemming krijgen door een 'Gebruiksvoorwaarden'-selectievakje aan je formulier toe te voegen. Bezoekers moeten het selectievakje aanvinken voordat ze op Verzenden kunnen klikken. Voeg een link toe aan je 'Gebruiksvoorwaarden'-pagina, zodat bezoekers deze kunnen lezen.
  1. Klik op je formulier in de Editor.
  2. Klik op Velden beheren
  3. Klik op + Nieuw veld toevoegen
  4. Klik op het Selectie-tabblad.
  5. Klik op Selectievakje-veld
  6. (Optioneel) Selecteer het Selectievakje-veld in de Editor en klik op Bewerken om het volgende te bewerken:
    • Veldtitel: Dit is de tekst die naast het selectievakje verschijnt (bijv. Ik accepteer de algemene voorwaarden).
    • Dit veld is...: Kies of dit een verplicht veld is of niet. Als je expliciete toestemming nodig hebt voordat je bezoeker op verzenden klikt, laat je het veld op Vereist staan.
    • Een link toevoegen: Klik op de schakelaar om een link toe te voegen aan je pagina met gebruiksvoorwaarden.
      • Indien toegevoegd, bewerk dan de linktekst en klik op het Link-pictogram om je Gebruiksvoorwaarden-linkpagina te kiezen.
Tip:
Klik op de Indeling- en Ontwerp-pictogrammen om het uiterlijk van het selectievakje te wijzigen (grootte, kleuren, lettertypen, enz.).
Optioneel:
Je kunt je Wix-formulier koppelen aan je contactpersoon. Klik hier om meer te lezen.