Wix Forms: Formuliergegevens opslaan in je contacten

Leestijd 2 minuten
Wanneer iemand een formulier op je website invult wordt er een contactpersoon gemaakt in je contactenlijst.
Sommige gegevens worden automatisch opgeslagen. Sommige gegevens moeten handmatig worden opgeslagen. Als je informatie uit een specifiek veld in je formulier in je contacten wilt weergeven, moet je deze opslaan met een veld in je contactenlijst.

Lees hoe je:

De velden van je formulier handmatig opslaan

Je kunt de gegevens uit de velden van het formulier dat je wilt versturen in één keer of per veld opslaan.

Kies de velden van je formulier die in één keer moeten worden opgeslagen:

1. Klik op Formulierinstellingen.
  2. Klik op het Contacten-tabblad.
  3. Klik op Velden kiezen.
  4. Selecteer voor elk veld van het formulier een veld in je lijst met contactpersonen waarin je de gegevens die je wilt verzenden opgeslagen moeten worden.

Om velden per formulierveld op te slaan:

1. Klik in het formulier op het veld dat je op wilt slaan in je contacten.
  2. Klik op het Instellingen-pictogram.
  3. Klik op de dropdown onder Sla veldgegevens op in contacten.
  1. Selecteer een veld om deze gegevens in op te slaan of klik op Veld creëren om een nieuw veld toe te voegen.

Een aangepast veld opslaan in je contacten

Als je een veld aan je contactenlijst toevoegt en gegevens van bezoekers (zoals leeftijd of haarkleur) wilt verzamelen, moet je het veld aan je formulier toevoegen om die gegevens te verzamelen.

Om aangepaste velden vanuit je formulier op te slaan in je contacten:

1. Klik in de Editor op het formulier.
  2. Klik op Nieuw veld toevoegen.
  3. Klik op Contactvelden en scrol omlaag tot je je aangepaste veld vindt.
  4. Selecteer het aangepaste veld om het aan je formulier toe te voegen.
Let op:
  • Formuliervelden kunnen alleen worden opgeslagen in contactvelden in een relevant formaat (bijvoorbeeld: e-mailadressen naar e-mailvelden, teksten naar tekstvelden en getallen naar getallenvelden).
  • Sommige veldgegevens kunnen niet worden opgeslagen in de lijst met contacten. De gegevens van al deze velden zijn te zien in de inzendingstabellen, inbox en e-mailmeldingen. Deze velden zijn:
    • Bestand uploaden-veld
    • Handtekening-veld
    • Anti Spam-veld