Wix Facturen: Facturen beheren in de Wix Owner-app

Leestijd 5 minuten
Bekijk en beheer al je klantfacturen waar je ook bent met de Wix Owner-app. Je kunt facturen bewerken, dupliceren, opnieuw verzenden, delen via een unieke link en meer. Om je boekhoudprocessen te vereenvoudigen, kun je creditcards van klanten rechtstreeks vanuit je app in rekening brengen.
Een screenshot van de opties voor het beheren van facturen in de Wix Owner-app.
In dit artikel lees je hoe je:

Facturen controleren

Wanneer je Facturen opent in je Wix Owner-app, zie je een lijst met alle facturen die je hebt gemaakt.

Filter en zoek om de facturen te vinden die je nodig hebt. Aan elke factuur is een status gekoppeld:
  • Concept: De factuur is als concept opgeslagen, maar niet naar je klant verzonden.
  • Verzonden: De factuur is naar de klant verzonden.Je klant kan de factuur bekijken en afdrukken.
  • Bekeken: De factuur is geopend door je klant.
  • Betaald: De factuur is volledig online betaald, of je hebt de factuur handmatig als betaald gemarkeerd.
  • Gedeeltelijk: De factuur is gedeeltelijk betaald.
  • In behandeling: De klant is begonnen met het betaalproces, maar de betaling is nog niet bevestigd.Het kan tot 4 uur duren voordat de factuur is teruggezet naar de oorspronkelijke status of is gewijzigd naar Betaald.Terwijl de factuur in behandeling is, kun je deze alleen bekijken of afdrukken.
  • Achterstallig: De factuur is niet betaald en de betaaldatum is verstreken.
  • Nietig: De factuur is geannuleerd.De klant kan deze factuur nog steeds bekijken en printen, al is er wel een Nietig-stempel op de factuur te zien.
Een screenshot van het Facturen-scherm in de Wix Owner-app.

Om je facturen te controleren:

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app
  2. Tik onderaan op Beheren.
  3. Tik onder Word betaald op Facturen beheren.
  4. Bekijk je bestaande facturen op het Facturen-tabblad. Tik op een individuele factuur om meer informatie te bekijken of een conceptfactuur te bewerken.
  5. (Optioneel) Tik op het Totaal-tabblad om de totale betaalde, verzonden en achterstallige factuurbedragen te bekijken.

Individuele facturen beheren

Er zijn veel manieren om je facturen te beheren met de Wix Owner-app. Breng wijzigingen aan en verzend een factuur vervolgens opnieuw per e-mail of deel deze via een unieke link. Dupliceer een bestaande factuur om tijd te besparen bij het maken van een nieuwe. Breng rechtstreeks kosten in rekening via de factuur van een klant, en meer.
Let op:
Bepaald factuurbeheer (bijvoorbeeld het afdrukken of verwijderen van een factuur) kan alleen worden gedaan vanaf je dashboard.

Om je facturen te beheren:

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app
  2. Tik onderaan op Beheren.
  3. Tik onder Word betaald op Facturen beheren.
  4. Tik op de factuur die je wilt beheren.
    Let op: Als een factuur de Concept-status heeft, kun je erop tikken om deze te bewerken voordat je stap 6 hieronder volgt.
  5. Tik bovenaan je scherm op het Meer acties-pictogram .
  6. Kies wat je wilt doen: