Wix Events: Over terugkerende evenementen

Leestijd 3 minuten
Bespaar tijd door terugkerende evenementen te maken in plaats van hetzelfde evenement steeds opnieuw te maken.

Lees meer over:

Let op:
Klik hier voor stapsgewijze instructies voor het aanmaken van een terugkerend evenement.

Een 'hoofdevenement' maken

Begin door een 'hoofdevenement' te maken. Plan het in om meer dan één keer plaats te vinden en sla het op.
Je kunt bijvoorbeeld een Zaterdagavondt Jazz-evenement maken en de datums toevoegen van de vier zaterdagen in augustus waarop het evenement plaatsvindt
Tip:
Wanneer je een nieuw evenement aanmaakt, voeg je eerst de meest elementaire details toe en sla je deze op, daarna voeg je extra details toe. Het is in de tweede fase dat je extra datums kunt toevoegen.
Belangrijk:
  • Zolang het terugkerende evenement in conceptmodus staat, kun je deze bewerken. Zodra je deze echter publiceert, wordt voor elke datum een afzonderlijk exemplaar van het evenement gemaakt en kun je het 'hoofdevenement' niet langer bewerken.
  • Nadat je een categorie of categorieën hebt toegewezen aan een terugkerend evenement, kun je deze niet meer wijzigen voor afzonderlijke instanties van het evenement.
  • Je kunt een evenementenoverzicht maken voor afzonderlijke instanties van het evenement, maar niet van het hoofdevenement.

De datums waarop het evenement plaats vindt toevoegen

Nadat je hebt gepubliceerd, kun je op elk gewenst moment eenvoudig extra instanties (datums) van het evenement toevoegen door het terugkerende evenement te selecteren en op Voeg meer datums toe te klikken.

Individuele instanties van het evenement aanpassen

Nadat je het terugkerende evenement hebt gepubliceerd, kun je details van afzonderlijke instanties van het evenement bewerken. Je kunt bijvoorbeeld de beschrijving, tijd en afbeelding bewerken.

Terugkerende evenementen op je website weergeven

Je kunt elk evenement afzonderlijk weergeven op je website, net als gewone evenementen op een enkele datum. Je kunt het ook weergeven als één evenement met meerdere datums. Om te wijzigen hoe de evenementen worden weergegeven, selecteer je de evenementenpagina in de Editor, klik je op Instellingen en selecteer je een optie op het Evenementen-tabblad.
Let op:
Als je de Agenda-indeling gebruikt, worden alle datums waarop de gebeurtenis plaatsvindt weergegeven.