Wix Events: Evenementen bekijken

Belangrijk:
Sommige weergaveopties voor evenementen zijn mogelijk niet voor alle gebruikers beschikbaar. Ze zullen echter binnenkort worden vrijgegeven.
Beheer je evenementen door hun status bij te houden op het dashboard van je website en te controleren welke op je live website worden weergegeven. Extra functies zijn onder andere het bekijken van concepten voor evenementen, het filteren van gepubliceerde evenementen en het aanpassen van de weergave van het evenement op je dashboard.
Lees in dit artikel meer over:

Concepten van evenementen bekijken

Wanneer je een nieuw evenement aanmaakt, wordt het als concept opgeslagen op het Concepten-tabblad van het dashboard van je website. Hiermee kun je details beheren, het evenement in je eigen tempo opzetten en het publiceren wanneer je klaar bent.

Om evenementconcepten te bekijken:

1. Ga naar Evenementen op het dashboard van je website.
  2. Klik links op het Concepten-tabblad (onder Evenementen).
  3. Wijs het relevante conceptevenement aan en kies wat je wilt doen:
    • Klik op Beheren om je evenementgegevens zoals tickets en zitplaatsen, registratie-instellingen en exclusieve functies te bewerken.
    • Klik op het Publiceren-pictogramom je evenement live op je website te maken.
    • Klik op het Meer acties-pictogramom je evenement te dupliceren of te verwijderen.
Een screenshot van de Evenementen-conceptmap op het dashboard van een website.

Gepubliceerde evenementen filteren

Filters vereenvoudigen het vinden van specifieke gepubliceerde evenementen. Je kunt een lijst van je gepubliceerde evenementen bekijken en een statusfilter toepassen om aankomende, afgelopen of geannuleerde evenementen weer te geven. Bovendien kun je op categorie filteren om je zoekopdracht verder te verfijnen en snel evenementen te vinden.
Tip:
De optie om op categorie te filteren wordt alleen weergegeven als je categorieën hebt gemaakt.

Om je gepubliceerde evenementen te filteren:

1. Ga naar Evenementen op het dashboard van je website.
  2. Klik naast Evenementen op Filter
  3. Vink de selectievakjes aan naast de relevante filters:
    • Kies welke Evenementen je wilt bekijken (Alle, Terugkerend of Eenmalig).
    • Schakel de selectievakjes onder Evenementstatus in om evenementen weer te geven op basis van hun status (bijvoorbeeld: Aankomend, Afgelopen).
    • Klik op de Evenementcategorie-dropdown en selecteer de relevante categorie.
Een screenshot van de filteropties voor evenementen op het dashboard van een website.

De weergave van evenementen op je dashboard aanpassen

Verbeter je ervaring met evenementenbeheer door de weergave van evenementen op je dashboard aan te passen. Hiermee kun je de kolommen aanpassen op basis van je voorkeuren, waardoor het gemakkelijker wordt om efficiënt door je evenementenoverzichten te navigeren.

Om de weergave van je evenementen aan te passen:

1. Ga naar Evenementen op het dashboard van je website.
  2. Klik naast Evenementen op het Kolommen aanpassen-pictogram.
  3. Kies hoe je je kolommen wilt aanpassen:
    • Schakel de selectievakjes in naast de kolommen die je wilt weergeven.
    • Sleep de kolomnamen naar de gewenste volgorde.
Een screenshot van het aanpassen van de weergave van evenementen op het dashboard van een website.

Evenementen bekijken op je live website

Wix Events geeft je de flexibiliteit om alle gepubliceerde evenementen weer te geven of om precies degene te selecteren die je op een bepaalde pagina wilt weergeven (bijvoorbeeld alle komende evenementen, alle komende evenementen in een categorie, geselecteerde evenementen).
Tip:
Zie je het evenement dat je verwachtte te vinden niet op een websitepagina? Controleer of het nog steeds een concept is of is ingesteld als 'verborgen'.

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder voor meer manieren om je evenement te bekijken.