Evenementcategorieën maken en weergeven

Leestijd 2 minuten
Met evenementcategorieën kun je elke groep evenementen op elke pagina weergeven.
Je kunt bijvoorbeeld aparte pagina's maken voor jazz-, blues- en folkevenementen, maar ook pagina's voor verschillende locaties. Hetzelfde jazz-evenement kan worden weergegeven op je jazz-pagina en ook op je locatiepagina.
Om dit in te stellen, maak je categorieën voor elk muziekgenre en elke locatie en koppel je de relevante evenementen aan elke categorie.

Om een evenementencategorie te maken en weer te geven:

1. Klik op Nieuwe categorie.
  2. Voer een categorienaam in en klik op Opslaan.
    Let op: Deze naam verschijnt niet op je website. Je gebruikt het om een weer te geven categorie te selecteren.
  3. Klik op + Evenementen koppelen.
  4. Selecteer de evenementen die je aan de categorie wilt toevoegen of klik op het selectievakje bovenaan om alle evenementen te selecteren.
    Tip: Je kunt de filters rechtsboven aanpassen om meer evenementen te bekijken.
  1. Klik op Bevestigen.
  2. Ga in de Editor naar de websitepagina waaraan je deze categorie wilt toevoegen.
  3. Voeg een evenementenlijst toe aan de pagina:
    1. Klik links in de Editor op Toevoegen.
    2. Klik op Evenementen.
    3. Sleep een van de Wix Events-weergaven naar de pagina.
  4. Klik op het Weergave-tabblad.
  5. Selecteer Meerdere evenementen.
    Let op: Gebruikers van Editor X kunnen deze stap overslaan.
  6.  Selecteer een optie uit de dropdown:
    • Aankomend en afgelopen: Alle evenementen, waaronder afgelopen evenementen, worden weergegeven.
    • Aankomende evenementen: Alle toekomstige evenementen worden weergegeven.
    • Afgelopen evenementen: Alle evenementen uit het verleden worden weergegeven.
  7. Selecteer een categorie uit het Welke categorie wordt weergegeven?-dropdown.