Wix Events: Een evenement aan een groep koppelen in in de Wix Owner-app

Leestijd 3 minuten
Met Wix Groups kun je een plek creëren waar leden updates kunnen posten, afbeeldingen en video's van evenementen kunnen delen, levendige discussies kunnen houden en meer.
Je kunt een nieuwe groep voor je evenement maken. Als je Wix Groups al gebruikt, kun je je evenement ook koppelen aan een bestaande groep.
Let op:
Het is ook mogelijk om simpelweg je evenement weer te geven in een bestaande groep zonder deze te koppelen.

Stap 1 | Selecteer een evenement en koppel het aan een groep

Nadat je een evenement hebt gemaakt en gepubliceerd, kun je het aan een groep koppelen. Als dit de eerste keer is dat je groepen gebruikt, word je gevraagd de groep te maken. Als je al een groep hebt die je aan je evenement wilt koppelen, kun je deze in de lijst selecteren.

Om een evenement te selecteren en aan een groep te koppelen:

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app.
  2. Tik onderaan op Beheren.
  3. Tik op Evenementen onder Zakelijk.
  4. Tik op Gepubliceerde evenementen.
  5. Klik naast het betreffende evenement op het Meer weergeven-pictogram.
  1. Tik op Beheer evenement.
  2. Tik op Promotie.
  3. Tik op Groep.
  4. Selecteer een optie:
    • Tik op Groep aanmaken.
    • Tik op een bestaande groep en tik op Gereed.

Stap 2 | Pas je groep aan

Nu kun je doorgaan en de afbeelding en naam van je groep aanpassen en de privacyniveaus instellen.

Om je groep aan te passen:

1. Voeg de groepsinformatie toe:
    1. Tik op Omslagfoto toevoegen om je eigen groepsafbeelding toe te voegen.
    2. Voer een naam in voor de groep.
    3. Selecteer een privacyinstelling:
      • Openbaar: Iedereen kan deze groep, de leden en posts zien.
      • Privé: Iedereen kan zien wie er in deze groep zit, maar alleen leden kunnen posts zien.
        1. Tik op de In groepslijst weergeven-schakelaar:
          • Ingeschakeld: De groep verschijnt in de groepslijst.
          • Uitgeschakeld: Alleen beheerders kunnen leden uitnodigen.
        2. Kies wie lid mag worden van de groep:
          • Alleen leden goedgekeurd door beheerders
          • Alleen deelnemers
  2. Tik bovenaan op Gereed .
  3. Tik nogmaals op Gereed om de groep die je zojuist hebt gemaakt te koppelen aan het evenement.
Volgende stappen:
  • Voeg leden toe aan je groep. Lees hoe
  • Keur vaanvragen om lid te worden van een privégroep goed. Lees hoe
  • Maak je eerste post. Lees hoe