Wix Editor: Problemen met tekst oplossen

Leestijd 4 minuten
Mogelijk zie je een probleem met de tekst op je live website of in de Editor. Bekijk de inhoud van dit artikel om de reden voor deze problemen te ontdekken en manieren te vinden om ze mogelijk op te lossen.
In dit artikel lees je meer over problemen met je tekst en lettertypen:

Algemene problemen met tekst

Algemene problemen met de tekst van je website kunnen verschillende oorzaken hebben. Deze kunnen bijvoorbeeld veroorzaakt worden door wijzigingen in het tekstthema, opmaakproblemen en rendering in verschillende browsers. Je kunt de volgende algemene stappen gebruiken om de meeste van deze problemen op te lossen.

Om problemen met de tekst op te lossen:

1. Als je tekst uit een externe bron kopieert plakt, probeer deze dan te plakken zonder de opmaak
  2. Herstel het tekstthema door de onderstaande stappen te volgen:
    1. Klik op de tekst.
    2. Klik op Tekst bewerken.
    3. Klik op Thema-instellingen herstellen onderin het paneel.
  3. Probeer het tekstvak een klein beetje groter te maken zodat er genoeg ruimte is voor de rekst om op verschillende schermgroottes en browsers weergegeven te worden.
  4. Volg onze algemene, interactieve probleemoplosser.

Het lettertype ziet er anders uit in verschillende browsers

Wix-websites zijn geoptimaliseerd om correct te worden weergegeven op de meest voorkomende browsers en apparaten die tegenwoordig worden gebruikt. Als je tekstlettertypen er in verschillende browsers anders uitzien, kan dit te wijten zijn aan de rendering-engines die op verschillende apparaten/browsers worden gebruikt.
Deze kleine verschillen kunnen de indeling van je website veranderen. Een verschil van 1% in de weergave van een lettergrootte kan er bijvoorbeeld toe leiden dat het laatste woord in bepaalde browsers doorloopt naar de volgende regel. Dit kan je tekstvak langer maken en andere elementen naar beneden op de pagina verplaatsen.
Als je dit probleem ondervindt, raden we aan het tekstvak breder te maken dan nodig is.

Om het tekstvak breder te maken:

1. Open de relevante pagina in je Editor.
  2. Selecteer het tekstelement.
  3. Klik en sleep het tekstvak om het breder te maken.
Een GIF met een tekstvak dat wordt vergroot in de Editor met de klik- en sleepfunctie.

Het lettertype knippert en verandert wanneer de website wordt geladen

Als het lettertype van je website knippert, heeft dat te maken met een veel voorkomend webontwerpprobleem dat Flash of Unstyled Content (FOUC) heet. Dit is niet uniek voor het Wix-platform en houdt verband met hoe bepaalde browsers inhoud laden (en welke lettertypen eigen zijn aan die browser).
Je kunt dit probleem vermijden door het gebruik van zwaar ontworpen lettertypen tot een minimum te beperken en te proberen het simpeler te houden, met lettertypes die in de meeste browsers voorkomen. Een andere optie is om je tekst als afbeelding te uploaden, deze tekst kan echter niet worden 'gelezen' voor SEO-doeleinden.
Let op:
Bij Wix zijn we ons bewust van dit probleem en proberen we voortdurend oplossingen te vinden voor algemene internet- of browsergerelateerde problemen zoals deze. Wij zullen onze technologie blijven onderzoeken en ontwikkelen om deze problemen in de toekomst te helpen oplossen.

Problemen bij het opslaan van een tekstthema

Mogelijk zie je de Thema opslaan -knop niet of krijg je extra problemen bij het opslaan van een tekstthema. Dit kan gebeuren als de geselecteerde tekst regelafstanden in het midden heeft, gemaakt met de Enter-toets op je toetsenbord.
Als je de Thema opslaan- knop niet ziet of als je andere problemen ondervindt, kun je de volgende oplossingen proberen.
  • Zorg ervoor dat je de paragrafen hebt gesplitst met Shift+Enter.
  • Zorg ervoor dat de cursor binnen de gewijzigde tekst wordt geplaatst (of dat je alleen de tekst met wijzigingen hebt geselecteerd).
  • Deselecteer alle tekst en klik op de Thema opslaan-knop.
Het tekstinstellingenpaneel in de Editor. De Thema opslaan-knop is gemarkeerd.

Volgende stappen

Als je nog steeds problemen met je tekst ondervindt nadat je de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd, neem dan contact met ons op voor ondersteuning. Zorg ervoor dat je, indien relevant, een screenshot toevoegt en de stappen die je al hebt ondernomen noemt.
Als je contact met ons opneemt met een probleem met het opslaan van een tekstthema, raden we aan de volgende informatie bij de hand te hebben:
  • De naam van het thema
  • Het lettertype dat je probeert op te slaan
  • De tekstgrootte die je probeert op te slaan
  • De kleur die je probeert op te slaan
  • De stijlwijzigingen die Thema opslaan wel triggeren (vet, lettergrootte, enzovoort)