Wix Editor: Problemen met animaties op je live website oplossen

Leestijd 4 minuten
Animatie is een goede manier om de aandacht van je bezoekers te trekken en ze naar relevante en interessante inhoud te leiden. Het kan echter zijn dat je merkt dat ze op je live website niet functioneren zoals verwacht.
Als je problemen ondervindt met animatie, lees dan dit artikel voor meer informatie over de oorzaken en mogelijke oplossingen.
Lees in dit artikel meer over:
Een GIF met animatie-effecten op een live website. De hoofdafbeelding en tekst vervagen.
Voordat je begint:
  • Controleer eerst of er geen lokale oorzaken voor het probleem zijn. Misschien moet je je cache wissen of je browser bijwerken. Leer meer met de Wix Technische Assistent
  • Animaties worden niet afgespeeld in de Editor van je website. Om je animaties te bekijken, kun je ofwel een voorbeeld van je website bekijken, of deze live bekijken.

Nieuwe animaties spelen niet af op de live website

Als je onlangs een animatie aan een element hebt toegevoegd, maar deze niet kunt zien op je live website, dan heb je misschien je wijzigingen nog niet gepubliceerd. Om updates op je live website te laten verschijnen, moet je ze publiceren.

Om wijzigingen aan je website te publiceren:

1. Ga naar je site in de Editor.
  2. Klik rechtsboven op Publiceren.
  3. (Optioneel) Klik op Website bekijken om naar je live website te gaan.
  4. Klik op Klaar.
De Wix Editor. Het is ingezoomd om het rechterbovengedeelte te laten zien. De cursor beweegt over de Publiceren-knop.

Langzame of haperende animaties

Animatie-effecten zijn een leuke manier om je website tot leven te brengen en creativiteit toe te voegen. Echter, net als alle andere effecten of elementen, kan het hebben van te veel animaties op één pagina prestatie- of laadproblemen veroorzaken.
Een GIF met een knop met een animatie op de live website.
Als je merkt dat animaties traag zijn of haperen op je live website, kun je overwegen het aantal effecten en elementen op je pagina te verminderen. Lees meer over het optimaliseren van elementen op je website

Animaties worden niet afgespeeld op bepaalde apparaten

Het kan jou of je bezoekers opvallen dat animatie-effecten niet worden afgespeeld op je live website op zowel op mobiel als desktop.
Dit kan gebeuren als bezoekers je website bekijken vanaf besturingssystemen met een functie voor verminderde beweging. Als deze functie is ingeschakeld, voorkomt dit dat animaties in de browser worden afgespeeld.
Jij en je bezoekers kunnen de functie voor verminderde beweging uitschakelen op jullie apparaat om de animatie die op je website wordt afgespeeld te zien. Klik op het relevante apparaat hieronder om te leren hoe je verminderde beweging uitschakelt:
Tip:
Verminderde beweging wordt ook automatisch ingeschakeld voor sommige mobiele apparaten in de energiebesparende modus.

Een animatie speelt op een ander element af

Als je merkt dat het verkeerde element een geanimeerd effect heeft op je live website, kan het zijn dat je per ongeluk animatie hebt toegevoegd aan dat element. Zorg ervoor dat je de animatie op het juiste element toepast, vooral als er een aantal elementen nauw samen worden geplaatst.

Om te controleren of je element geanimeerd is:

1. Klik op het element.
  2. Klik op het Animatie-pictogram.
  3. Kijk of er een animatie is geselecteerd.
De Wix Editor. Het Animatie-pictogram is aangeklikt en gemarkeerd. De cursor zweeft over een animatie-effect.
Tip:
Om een animatie van een element te verwijderen, klik je op het Animatie-pictogram en vervolgens op Geen.

Nog steeds hulp nodig?

Als het probleem aanhoudt nadat je de bovenstaande stappen hebt geprobeerd, neem dan contact met ons op met de volgende details:
  • Het probleem dat je ondervindt en de stappen die je al hebt genomen
  • De URL van de pagina waarop het animatieprobleem zich voordoet