Wix Editor: Een link naar WhatsApp toevoegen aan je website

Leestijd 3 minuten
Voeg een link naar WhatsApp toe aan je site om het je bezoekers gemakkelijk te maken om met slechts één klik contact met je op te nemen.
In dit artikel lees je hoe je:

WhatsApp toevoegen aan je Snelle acties-balk (op mobiel)

Voeg WhatsApp toe aan de Snelle acties-balk op je mobiele website om bezoekers te helpen direct vanaf hun mobiele telefoon contact met je op te nemen via WhatsApp. Lees meer

Om WhatsApp toe te voegen aan je Snelle acties-balk:

1. Voeg de Snelle acties-balk toe aan je mobiele website.
  2. Klik op Snelle acties instellen.
  3. Klik op Meer acties.
  4. Klik op Whatsapp.
  5. Wijs de Whatsapp-actie aan en klik op het Meer weergeven-pictogram.
  6. Klik op Instellen en voer je telefoonnummer in.

Een knop koppelen aan je WhatsApp

Met de 'klik om te chatten'-functie van WhatsApp kun je overal op je website een link maken die een nieuwe WhatsApp-chat opent met een opgegeven nummer.
Klik om te chatten werkt zowel op mobiele telefoons als met WhatsApp Web. Wanneer bezoekers op de link klikken, wordt een chat geopend en wordt een standaardbericht weergegeven.
In de onderstaande instructies wordt uitgelegd hoe je een knop koppelt, maar je kunt een koppeling maken vanuit elk element op je website, zoals een menutabblad of afbeelding.

Om een knop aan je WhatsApp te koppelen:

1. Voeg een knop toe aan je pagina.
  2. Wijzig de knoptekst, bijvoorbeeld 'Contact opnemen via WhatsApp''.
  3. Klik op het Link-pictogram .
  4. Klik op Webadres.
  5. Kies een optie:
    • Creëer een link zonder bericht: Voeg https://wa.me/
  • toe waar de
  • een volledig telefoonnummer in internationaal formaat is. Laat nullen, haakjes, plus-tekens of streepjes weg bij het toevoegen van het telefoonnummer.
    • Creëer een link met aangepast bericht: Voeg https://wa.me/whatsapptelefoonnummer?text=urlencodedtext toe, waarbij whatsapptelefoonnummer een volledig telefoonnummer is in internationaal formaat, en urlencodedtext het URL-gecodeerde vooringevulde bericht is. Gebruik '%20' om een spatie in een aangepast bericht toe te voegen. Bijvoorbeeld: https://wa.me/1XXXXXXXXXX?text=Dit%20is%20een%20test resulteert in het standaardbericht 'Dit is een test'.
  1. Klik op Klaar.
Tip:
Klik op Tekst en pictogram wijzigen en upload het WhatsApp-pictogram als je wilt dat het op je knop verschijnt.