Wix Editor: Een link aan tekst toevoegen

Leestijd 3 minuten
Tekst-links zijn een snelle en gemakkelijke manier om je bezoekers naar relevante websites, onderdelen en pagina's te leiden. Je kunt ook linken naar de pagina's van Wix-bedrijfsoplossingen, zoals productpagina's van Wix Stores, posts op je Wix Blog, of dienstenpagina's van Wix Bookings.
Links kunnen interactie en interesse van je websitebezoekers stimuleren, en door ze aan tekst toe te voegen, weten je bezoekers precies waarop ze klikken.
Je kunt naar tekst linken door klikbare URL's te maken of door een hyperlink toe te voegen.
Tip:
Om je links in actie te zien, publiceer je je website en klik je op de URL of een element op je mobiel of tablet. Links werken niet vanuit de Editor.

Lees meer over:

Klikbare URL's aanmaken

Door een klikbare URL aan je website toe te voegen, weten bezoekers precies welke pagina ze openen. Je kunt URL's toevoegen naar andere pagina's op je website of naar externe webadressen.
URL's die je rechtstreeks in een tekstvak invoert worden automatisch klikbaar. Dit betekent dat je links niet handmatig hoeft toe te voegen.
Belangrijk:
Klikbare URL's kunnen momenteel alleen worden gemaakt met een Engelstalige URL.

Om een klikbare URL te maken:

1. Voeg tekst toe aan je website.
  2. Klik op Tekst bewerken.
  3. Voer de URL in.
GIF die toont hoe de URL www.wix.com wordt ingevoerd in een tekstvak in de Editor.
Let op:
Voeg geen andere tekst toe aan het tekstvak aangezien de URL hierdoor niet meer zal kunnen worden aangeklikt.

Tekst hyperlinken

Je kunt niet alleen een klikbare URL maken, maar ook links naar gewone tekst-content toevoegen. Beslis zelf precies welk onderdeel van de tekst je wilt linken, en zelfs welke kleur je hiervoor mooi vindt. Lees meer over het aanpassen van tekst met hyperlinks
Een aantal populaire tekstlinks zijn: 'Bezoek onze winkel' en 'Blijf lezen'.

Om hyperlinks aan tekst toe te voegen:

1. Klik in de Editor op je tekstvak.
  2. Klik op het Link-pictogram.
  3. Selecteer een linktype en voer de details in.
  4. Kies of je link wordt geopend in een nieuw venster of in het huidige venster.
  5. Klik op Klaar.
Het Link-paneel is geopend voor een tekstvak in de Editor. Een webadres is het geselecteerde linktype.
Tip:
Om een link te verwijderen, klik je op het Link-pictogram, selecteer je Geen in het paneel en klik je vervolgens op Klaar.
Let op:
Je kunt geen link toevoegen aan tekst die meer dan twee alinea's beslaat. Dit betekent dat als je twee woorden of zinnen hebt die worden gescheiden door Enter, deze als twee alinea's fungeren en je ze dus niet tegelijkertijd kunt linken. Wil je toch tekst die meer dan twee alinea's beslaat linken? Gebruik dan Shift + Enter in plaats van Enter om de regelruimte te creëren.