Wix Editor: Een link aan tekst toevoegen

Leestijd 3 minuten
Leid je bezoekers naar relevante websites, onderdelen en pagina's met behulp van tekstlinks. Je kunt klikbare URL's maken of een bestaand stuk tekst hyperlinken.
Lees in dit artikel meer over:
Tip:
Om je links in actie te zien, publiceer je je website en klik je op de URL of het element op je mobiel of tablet. Links werken niet vanuit de Editor.

Klikbare URL's aanmaken

Door een klikbare URL aan je website toe te voegen, weten bezoekers precies welke pagina ze openen. Je kunt URL's toevoegen naar andere pagina's op je website of naar externe webadressen.
URL's die je rechtstreeks in een tekstvak invoert worden automatisch klikbaar. Dit betekent dat je links niet handmatig hoeft toe te voegen.
Belangrijk:
Klikbare URL's kunnen momenteel alleen worden gemaakt met een Engelstalige URL.

Om een klikbare URL te maken:

1. Voeg tekst toe aan je website.
  2. Klik op Tekst bewerken.
  3. Voer de URL in.
GIF die toont hoe de URL www.wix.com wordt ingevoerd in een tekstvak in de Editor.
Let op:
Voeg geen andere tekst toe aan het tekstvak aangezien de URL hierdoor niet meer zal kunnen worden aangeklikt.

Tekst hyperlinken

Je kunt niet alleen een klikbare URL maken, maar ook links naar gewone tekst-content toevoegen. Beslis zelf precies welk onderdeel van de tekst je wilt linken, en zelfs welke kleur je hiervoor mooi vindt.
Een aantal populaire tekstlinks zijn: 'Bezoek onze winkel' en 'Blijf lezen'.

Om hyperlinks aan tekst toe te voegen:

1. Klik op het tekstvak in je Editor.
  2. Klik op het Link-pictogram.
  3. Selecteer een linktype en voer de details in.
  4. Kies of je link wordt geopend in een nieuw venster of in het huidige venster.
  5. Klik op Klaar.
  6. (Optioneel) Wijzig de kleur van je hyperlinktekst:
    1. Klik op Tekst bewerken.
    2. Markeer de gelinkte tekst.
    3. Klik op het Kleur-pictogram.
    4. Selecteer een kleur in de kleurenkiezer.
Tip:
Om de hyperlink te verwijderen, markeer je de gelinkte tekst en klik je op het Onderstrepen-pictogram.
Het Link-paneel is geopend voor een tekstvak in de Editor. Een webadres is het geselecteerde linktype.
Let op:
Je kunt geen tekst linken die meer dan twee alinea's beslaat als je die alinea's hebt gescheiden met de Enter-toets. Om dit op te lossen, kun je Shift + Enter gebruiken om de regelafstand te maken in plaats van de Enter-toets.

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder voor meer informatie.