Wix Editor: De voettekst van je website aanpassen

Leestijd 3 minuten
De voettekst wordt onderaan je website weergegeven en bevat meestal inhoud zoals contactgegevens en informatie over auteursrechten. Pas je voettekst aan het uiterlijk en de behoeften van je website aan. Je kunt het ontwerp van de voettekst aanpassen, het formaat naar wens aanpassen en de voettekst vastzetten zodat deze altijd zichtbaar is.
In dit artikel lees je meer over:

Pas de voettekst aan zodat deze overeenkomt met het palet en het thema van je website. Er zijn veel voettekstontwerpen om uit te kiezen en die je verder aan kunt passen.
Let op:
De beschikbare aanpassingsopties zijn afhankelijk van het voettekstontwerp dat je kiest.

Om het ontwerp van de voettekst te wijzigen:

1. Klik op de voettekst in je Editor.
  2. Klik op Ontwerp voettekst wijzigen.
  3. Voer een van de volgende handelingen uit:
    • Overschakelen naar een ander ontwerp: Selecteer een van de voorgestelde voettekstontwerpen.
    • Pas het ontwerp aan:
      1. Klik onderaan op Ontwerp aanpassen.
      2. Kies hoe je de voettekst wilt aanpassen:
        • Kleur en opvulling: Kies een kleur voor je voettekst en pas de transparantie ervan aan.
        • Rand: Pas de randen rond je voettekst aan door de kleur, transparantie en breedte te kiezen.
        • Hoeken: Maak de hoeken van je voettekst ronder of vierkanter.
        • Schaduw: Voeg een schaduw toe aan je voettekst en pas deze aan. Je kunt de instellingen gebruiken om deze subtieler te maken of om meer impact te hebben.
        • Afstand: Maak de afstand tussen de achtergrond van je voettekst en randen groter of kleiner.
Wil je je voettekst transparant maken?
Selecteer de optie Geen kleur in het Voettekstontwerp-paneel.
Het voettekstontwerp in de Editor. Er is een schaduw toegevoegd. De cursor zweeft over de 'Vervagen'-schuifregelaar.

Gebruik de formaatgreep om je voettekst zo groot of zo klein te maken als je wilt.
Grotere voetteksten zijn handig als je extra inhoud hebt die je niet handmatig aan elke pagina wilt toevoegen, zoals links naar social media en contactgegevens. Als je weinig of geen elementen hebt, zijn kleine voetteksten goed voor een minimalistische look.

Om het formaat van je voettekst te wijzigen:

1. Klik op de voettekst in je Editor.
  2. Klik en sleep de formaatgreep onderaan de voettekst naar het door jou gekozen formaat.
Een cursor die op de formaatgrep van een voettekst in de Editor klikt en sleept.
Let op:
Zorg ervoor dat er geen elementen aan de onderkant van de voettekst zijn die de formaatgreep in de weg kunnen staan. Als je het element niet kunt zien, is het mogelijk verborgen. Lees hoe je verborgen elementen kunt vinden](data-composite="true" href="https://support.wix.com/nl/article/wix-editor-viewing-and-selecting-overlapping-elements" target="")

Zet je voettekst vast, zodat deze altijd zichtbaar is op je live website, ongeacht waar bezoekers zich op de pagina bevinden. Deze optie is vooral handig als je voettekst belangrijke informatie of inhoud bevat waarvan je wilt dat bezoekers deze gemakkelijk kunnen vinden.

Om je voettekst vast te zetten:

1. Klik op de voettekst in je Editor.
  2. Klik op het Instellingen-pictogram.
  3. Klik op de Voettekst vastzetten-schakelaar om deze optie in of uit te schakelen:
    • Ingeschakeld: De voettekst is vastgezet, zodat deze altijd zichtbaar is wanneer bezoekers je website bekijken en er doorheen scrollen.
    • Uitgeschakeld: Je voettekst blijft onderaan je website staan en is niet zichtbaar wanneer je bezoekers er vanaf scrollen.
Het Instellingen-paneel voor de voettekst in de Editor. De voettekst is vastgezet.
Let op:
  • Als je een element op een vastgezette voettekst plaatst, is de Op alle pagina's weergeven-schakelaar uitgeschakeld.
  • Als je je voettekst vastzet, kun je mogelijk niet op elementen klikken of deze niet selecteren. Als je merkt dat er elementen zijn die je niet kunt selecteren of aanklikken, maak dan het vastzetten van je voettekst ongedaan en controleer of dit het probleem oplost.