Wix Editor: De kop- en voettekst op een specifieke pagina verbergen

Leestijd 2 minuten
Je kunt de kop- en voettekst van bepaalde pagina's op je website verbergen. Hierdoor kunnen bezoekers zich concentreren op de inhoud van de pagina, zodat ze niet naar andere pagina's kunnen navigeren. Als je een website met slechts één pagina hebt, zijn een kop- en voettekst wellicht ook niet nodig.
Lees in dit artikel meer over:

Mogelijk wil je om verschillende redenen de kop- en voettekst op een pagina verbergen. Sommige pagina's hebben geen kop- en voettekst nodig, zoals 'Binnenkort verwacht'- en 'Offline wegens onderhoud'-pagina's, of een landingspagina gericht op het verzamelen van leads.

Om de kop- en voettekst op een specifieke pagina te verbergen:

1. Klik links in de Editor op Menu's en pagina's.
  2. Klik op de betreffende pagina.
  3. Klik op het Meer acties-pictogram.
  4. Klik op Instellingen
  5. Klik op het Indelingen-tabblad.
  6. Selecteer Geen koptekst en voettekst.
Paginainstellingen in de Wix Editor. De optie Geen koptekst en voettekst is geselecteerd.

Belangrijke informatie

Wanneer je de kop- en voettekst op een specifieke pagina verbergt, worden elementen die aan deze gebieden zijn toegevoegd ook verborgen, waaronder elementen die op alle pagina's moeten worden weergegeven
Bovendien is het belangrijk om bij het verbergen van de kop- en voettekst rekening te houden met het volgende:
  • De pagina toont het menu niet in de koptekst. Als je wilt dat bezoekers naar de rest van je website kunnen navigeren, moet je een knop koppelen naar de hoofdpagina van je website of naar een pagina waar het menu wordt weergegeven.
  • Sommige apps (bijv. Terug naar boven, LiveChat) verschijnen niet op je live website.
  • Dit heeft ook gevolgen voor je mobiele website. De kop- en voettekst worden niet weergegeven op de mobiele versie van deze pagina.
Let op:
Het is niet mogelijk om alleen de voettekst of de koptekst te verbergen. Als je de Geen kop- en voettekst-indeling kiest, wordt geen van beide weergegeven.