Wix Donations: Donaties beheren

Leestijd 3 minuten
Houd de donaties bij die je voor je campagnes ontvangt. Je kunt je donaties op een aantal manieren bekijken. Daarnaast kun je wijzigingen aanbrengen, zoals het annuleren van een periodieke donatie of het toevoegen van een respijtperiode voor mislukte betalingen.
In dit artikel lees je hoe je:

Ontvangen donaties bekijken

Er zijn drie plaatsen waar je informatie over campagnedonaties kunt bekijken. Als je alleen wilt controleren hoeveel geld er aan elke campagne is gedoneerd, kun je die informatie zien op het Donaties-tabblad.
Screenshot van het Donaties-tabblad met de
Om details over een individuele donatie te bekijken, ga je naar het Bestellingen-tabblad en klik je om een betaling te selecteren. In het geval van periodieke donaties (bijvoorbeeld een maandelijkse donatie), wordt elke betaalcyclus een nieuwe bestelling aangemaakt wanneer de betaling wordt geïnd (bijvoorbeeld elke maand).
Screenshot van een donatiebestelling op het Bestellingen-tabblad op het dashboard
Als je donateurs toestaat periodieke betalingen te doen, kun je het abonnement voor periodieke donaties bekijken en beheren op het Abonnementen-tabblad.
Screenshot van het abonnementen-tabblad op het dashboard, met één periodieke donatie
Tips:
  • Ga naar het Abonnementen-tabblad om informatie te vinden over de periodieke donatie van een donateur (bijvoorbeeld een maandelijkse donatie van € 50,– aan je hondenopvangcampagne). Om een specifieke donatie te controleren (bijvoorbeeld de donatie van die donateur in juni), kun je dit doen op het Bestellingen-tabblad.
  • Om donatie-analytics te bekijken, ga je naar de verkooprapporten van je website. Als je andere soorten verkopen hebt, zoals via Wix Stores of Wix Events, zullen deze hier ook verschijnen.

Klanten laten zien hoe ze hun betaalmethode kunnen bijwerken

Klanten kunnen naar hun persoonlijke ledengedeelte op je website gaan om wijzigingen aan te brengen in hun creditcard- of andere betaalgegevens. Nadat ze zich hebben aangemeld en ingelogd op je website, kunnen ze Mijn abonnementen selecteren in het ledengedeelte.
Screenshot van het ledengedeelte met 'Mijn abonnementen'
Ze kunnen dan naar het betreffende abonnement gaan en op de Betaalmethode bijwerken-link klikken.
Lees hoe je een ledengedeelte aan je website toevoegt, als je er nog geen hebt.

Periodieke donaties annuleren

Je kunt de periodieke donatie van een klant op elk moment annuleren. Je donateur ontvangt een e-mail om hen op de hoogte te stellen van de wijziging.

Om een periodieke donatie te annuleren:

1. Ga naar het Abonnementen-tabblad op het dashboard van je website.
  2. Selecteer het abonnement (periodieke donatie) dat je wilt bijwerken.
  3. Klik op Abonnement beheren.
  4. Klik op Abonnement opzeggen.
  5. Selecteer Nu opzeggen.
  6. Klik op Ja.

De datum wijzigen waarop kosten in rekening worden gebracht

Standaard wordt de betaaldatum van periodieke donaties bepaald door de datum van de oorspronkelijke donatie.
Je kunt de datum zo wijzigen dat de klant bijvoorbeeld op de 1e van elke maand in rekening wordt gebracht in plaats van op de 15e. Lees hoe je de betaaldatum voor de abonnementen van je klanten wijzigt.

Een respijtperiode toevoegen voor mislukte periodieke donaties

Als je periodieke abonnementen int (bijvoorbeeld een maandelijkse donatie), kun je een respijtperiode instellen om donateurs meer tijd te geven als de periodieke betaling mislukt. Dit geeft ze extra tijd om de betaling opnieuw in te dienen voordat hun donatie automatisch wordt geannuleerd.

Een campagne archiveren

Wanneer een campagne afgelopen is, kun je deze archiveren. Hiermee wordt het donatieformulier van je live website verwijderd en naar het Gearchiveerde campagnes-tabblad op het dashboard verplaatst.
Belangrijk:
Als je campagne periodieke donaties inzamelt, annuleer deze dan voordat je je campagne archiveert.