Wix Bookings: Kortingscoupons maken met automatiseringen

Leestijd 3 minuten
Gebruik Wix Automations om kortingscoupons naar je bezoekers te sturen nadat ze een actie op je website hebben uitgevoerd. Je kunt bijvoorbeeld automatisch coupons naar iemand sturen nadat deze zich heeft geregistreerd als lid.

Om een automatisering te maken voor het verzenden van coupons:

1. Ga naar Automatiseringen op het dashboard van je website.
  2. Klik op + Nieuwe automatisering of klik op een bestaande automatisering om deze te bewerken.
  3. Klik op de titel om je automatisering een naam te geven.
  4. Selecteer Wix Bookings als de trigger.
  5. Kies een optie onder Selecteer een trigger voor deze app:
    • Sessie geboekt: Deze optie is ideaal om nieuwe klanten te verwelkomen.
    • Boeking geannuleerd: Deze optie is handig om klanten te behouden na een annulering.
    • Klant checkt voor de eerste keer in: Moedig je klanten aan om nog een sessie te boeken.
    • Klant heeft X keer ingecheckt Beloon klanten voor herhaaldelijkse aankopen.
    • Klant checkt in: Goed om in contact te komen met klanten die je nieuwste diensten uitproberen.
    • Klant is een tijdje geleden voor het laatst ingecheckt: Moedig klanten aan om terug te keren naar je zaak door een korting aan te bieden.
    • Sessie begint: Moedig klanten aan om terug te komen terwijl ze genieten van je diensten.
    • Sessie eindigt: Maak het klanten gemakkelijk om meteen hun volgende sessie te boeken.
  6. Kies op welke diensten de couponautomatisering van toepassing is in de Selecteer welke diensten deze automatisering activeren-dropdown.
  7. Selecteer Coupon verzenden als actie.
  8. Selecteer een optie onder Coupon instellen:
    • Ja, stuur unieke coupons voor eenmalig gebruik: Stuur unieke coupons voor eenmalig gebruik naar iedereen die de automatisering triggert. De kortingscoupon die je in de volgende stap selecteert, wordt gedupliceerd met willekeurige tekens die aan de code worden toegevoegd.
    • Nee, stuur altijd dezelfde coupon: Stuur dezelfde coupon naar iedereen die de automatisering triggert.
  1. Klik op de dropdown onder Coupon instellen en selecteer een bestaande coupontemplate of maak een nieuwe aan.
  2. (Optioneel) Bewerk de coupongegevens, afzendergegevens en e-mailtemplate
  3. Klik op de Timing-dropdown en stel vervolgens de timing en frequentie in voor het verzenden van de coupons:
    • Bepaal wanneer je de actie wil verzenden: Klik op de dropdown en kies wanneer je de coupons wilt verzenden (onmiddellijk of stel een aangepast tijdstip in).
    • Beperk het aantal tot: Klik op de dropdown en kies hoe vaak hetzelfde contact de automatisering kan activeren.
  4. (Optioneel) Klik op + Voeg een actie toe om meer automatiseringen aan de trigger toe te voegen.
    Let op: Mogelijk moet je je Premiumpakket upgraden om automatiseringen met meerdere stappen te activeren.
  5. Klik op Activeren.
Let op:
De automatisering werkt niet meer wanneer de einddatum of gebruikslimiet van de kortingscoupon is bereikt.
Tip:
Je kunt ook maximaal 1.000 coupons maken, elk met unieke codes, met behulp van de gratis Bulk Coupon Creator-app. De app werkt momenteel met Wix Stores, Bookings en Events. Klik hier om meer te lezen