Wix Bookings: Klanten toestaan om websiteleden te worden

Leestijd 3 minuten
Maak het klanten gemakkelijker om diensten te boeken door ze lid te laten worden van de website. Leden kunnen opnieuw boeken, hun boekingsgeschiedenis bekijken en een nieuwe afspraak maken, zonder telkens hun gegevens in te voeren.
Met Wix Bookings zijn er twee manieren voor klanten om in te loggen en met je in contact te komen. In dit artikel beschrijven we beide methoden en leggen we uit hoe ze kunnen worden ingeschakeld.
Lees in dit artikel meer over:

Klanten uitnodigen om lid te worden van je website op de Wix-ledenapps

Als bedrijfseigenaar kun je de Wix Owner-app gebruiken om nieuwe afspraken of lessen te maken, opkomst bij te houden en nog veel meer.
Je kunt klanten ook uitnodigen om een van de Wix-ledenapps (Spaces by Wix of Fit by Wix) te downloaden, zodat ze diensten vanaf hun telefoon kunnen boeken. Stuur uitnodigingen naar je klanten via social media, e-mail, sms of via een directe link.
Voordat je begint:
Om de Wix Owner-app te downloaden, zoek je naar Wix in de Apple App Store of Google Play, of gebruik je de onderstaande links:

Om klanten uit te nodigen om lid te worden van je website op de Wix-ledenapps:

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app.
  2. Tik onderaan op Website en app.
  3. Tik op Leden uitnodigen
  4. Kies de relevante optie:
    • E-mail Wix-contacten: Tik om een e-mail naar contacten die in je Wix-account zijn opgeslagen te sturen(websiteleden, klanten, contactpersonen).
    • SMS: Tik om de link en uitnodigingscode per sms naar mensen te sturen.
    • Link: Kopieer de link en plak deze in een nieuw bericht in welke toepassing dan ook.
    • Social media en meer: Deel de link en de uitnodigingscode op elk sociaal netwerk dat je op je telefoon hebt.
Nadat ze lid zijn geworden, kunnen klanten eenvoudig acties uitvoeren zoals het boeken van sessies, het controleren van aanstaande boekingen en het verzetten van sessies. Dit kan allemaal via een van de Wix leden-apps.
Een screenshot die laat zien hoe je klanten kunt uitnodigen om lid te worden met behulp van de Wix Owner-app.

Een ledengedeelte toevoegen aan je Wix Bookings-website

Wix Bookings integreert met het Wix Ledengedeelte om je klanten een naadloze boekingservaring te bieden. Wanneer klanten je website bezoeken, hebben ze de mogelijkheid om in te loggen.
Wanneer je bepaalde Wix-apps toevoegt, zoals Wix Bookings, Wix Stores en Wix Blog, verschijnt er automatisch een ledengedeelte op je website.
Een screenshot met de inlogknop op een live Wix-website.
Vervolgens kunnen ze op hun persoonlijke Mijn boekingen-pagina alle aankomende boekingen zien en indien nodig annuleren of verzetten. Ze kunnen ook verleden boekingen bekijken om te zien welke diensten ze eerder hebben geprobeerd.
Een screenshot die laat zien hoe een klant hun ledengedeelte kan gebruiken om een sessie opnieuw in te plannen.
En nu?