Wix Bookings: De Kaart-plug-in toevoegen en instellen op de dienstenpagina

Leestijd 4 minuten
Voeg de Kaart-plug-in toe aan je dienstenpagina om het voor je klanten nog gemakkelijker te maken om te vinden waar hun diensten plaatsvinden. Dit is ook handig als je diensten op verschillende locaties aanbiedt, omdat klanten de plek kunnen kiezen die voor hen het handigst is.

Stap 1 | Voeg de Kaart-plug-in toe aan je dienstenpagina

Je kunt de Kaart-plug-in aan je dienstenpagina toevoegen vanuit je Editor.

Om de Kaart-plug-in aan je dienstenpagina toe te voegen:

1. Ga naar de dienstenpagina in je Editor:
    • Wix Editor:
      1. Klik links in de Editor op Pagina's en menu.
      2. Klik op Boekingen.
      3. Klik op Dienstenpagina.
    • Editor X:
      1. Klik bovenaan Editor X op Pagina's.
      2. Klik onder Boekingspagina's op Dienstenpagina.
  2. Klik op het Dienstenpagina-element in je Editor.
  3. Klik op het Plug-ins-pictogram
  4. Wijs de Kaart-plug-in aan en klik op + Toevoegen.
  1. Klik op het Kaart-plug-in-element in je Editor.
  2. Klik op Locaties beheren.
  3. Kies of je de dienstlocatie of je bedrijfslocatie wilt weergeven.
    Let op: Je kunt dienstlocaties toevoegen of bijwerken in het dienstformulier. Je kunt Bedrijfslocaties bij Bedrijfsgegevens toevoegen op het dashboard van je website.
Tip:
De voorbeeldmodus van je website laat mogelijk geen up-to-date versie van Google Maps zien. Als de voorbeeldmodus er anders uitziet dan de live website, klik dan op Publiceren wanneer je een wijziging aanbrengt in de kaart.

Stap 2 | Pas je Kaart-plug-in-instellingen aan

Met de Kaart-plug-in toegevoegd aan je dienstenpagina, kun je de weergaven, zoom en bedieningselementen aanpassen die beschikbaar zijn voor je klanten op de kaart.

Om de instellingen van de Kaart-plug-in aan te passen:

1. Klik op het Kaart-plug-in-element in je Editor.
  2. Klik op het Instellingen-pictogram.
  3. Gebruik de schuifregelaar om de standaardzoom op je kaart in te stellen.
  4. Schakel Kaart en terrein weergeven in om klanten in staat te stellen om kaartweergaven te wisselen.
  5. Schakel Zoomknoppen weergeven in om klanten in staat te stellen in en uit te zoomen. Dit is handig als je bedrijfslocaties ver uit elkaar of in verschillende landen liggen.
  6. Schakel Street View weergeven in om klanten toe te staan Street View op de kaart te gebruiken.
  7. Schakel de Link routebeschrijving weergeven-schakelaar in om een link naar de routebeschrijvingsdienst van Google weer te geven.
  8. Schakel Verslepen toestaan in om klanten in staat te stellen over de kaart te bewegen door met hun muis te klikken en te slepen.

Stap 3 | Kies waar je de kaart op de dienstenpagina wilt plaatsen

De plattegrond verschijnt standaard aan het einde van de dienstenpagina. Je kunt de locatie op elk moment wijzigen.

Om de locatie van de kaart op de Dienstenpagina te kiezen:

1. Klik op de dienstenpagina in je Editor.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op Onderdelen.
  4. Sleep het Plug-in-onderdeel naar de gewenste locatie.

Stap 4 | Kies je kaartontwerp en pin

Je kunt nu een kaartontwerp en pin kiezen die passen bij het ontwerp en de branding van je website. Je kunt ook kiezen uit verschillende pin-vormen om je dienstenpagina verder aan te passen.

Om het kaartontwerp en de pin te kiezen:

1. Klik in de Editor op de plattegrond.
  2. Klik op het Ontwerp-pictogram.
  3. Selecteer een kaartontwerp.
  4. Klik op het Ontwerp pin-tabblad en kies wat je wilt doen:
    • Kies een vooraf ingestelde pin: Selecteer een vorm voor de pin. (Indien beschikbaar) Klik op het Kies een kleur-vak en selecteer een kleur.
    • Upload je eigen pin: Klik op het Toevoegen-pictogramom je bestand te uploaden.